K1 i Boks

Carl Froch opet kritizirao Joshuu: ‘On se sada boji svoje sjene, Wilder bi ga nokautirao u prvoj rundi‘

Anthony Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nekadašnji svjetski prvak u super srednjoj kategoriji jednostavno ne može prestati s kritikama na račun ‘‘AJ-a‘‘

Teški mečevi čekaju Anthonyja Joshuu i Deontayja Wildera na boksačkom spektaklu u Saudijskoj Arabiji. Dva ponajbolja teškaša na svijetu boksati će 23. prosinca (12. mjesec) u Rijadu, a teško je reći koga od njih dvojice čeka zahtjevniji protivnik.

Deontay Wilder borit će se protiv Josepha Parkera, nekadašnjeg svjetskog prvaka koji iza sebe ima 33 pobjede i samo tri poraza. Parker je gubio od vrhunskih teškaša kao što su Anthony Joshua, Dillian Whyte i Joe Joyce.

Što se tiče Anthonyja Joshue, njega čeka Otto Wallin. 33-godišnji Šveđanin trenutno je drugorangirani izazivač u IBF-ovom poretku teške kategorije, a u karijeri je upisao 26 pobjeda i jedan jedini poraz. Taj poraz došao je 2019. u meču protiv Tysona Furyja, a Wallin je itekako namučio Furyja u toj borbi.

Uspiju li Joshua i Wilder slaviti u tim mečevima, obojicu bi mogao čekati još teži meč. Naime, njih dvojica tada bi se mogli međusobno obračunati, a teško je istaknuti favorita u tom meču. Joshua je sigurno tehnički potkovaniji boksač, ali Deontay Wilder je eksplozivniji i snažniji udarač. ‘‘Bronze Bomber‘‘ jednim udarcem može promijeniti tijek meča, a to ga uvijek čini opasnim.

Umirovljeni britanski boksač Carl Froch smatra da nema prevelike dileme oko favorita u eventualnom okršaju Joshue i Wildera. Froch ima jasnog favorita.

‘‘Deontay Wilder bi ga nokautirao u prvoj rundi. Uvijek sam to govorio i dalje mislim da je to istina. Wilder bi već u prvoj rundi krenuo po Joshuu koji je u svojim najboljim danima bio suzdržan, a sada se boji svoje sjene. Mislim da bi ga Wilder dohvatio svojom bombom koja bi odsjela na bradi, a Joshua bi završio na tlu i više se ne bi pridigao. Nebitno može li se ustati ili ne, on to neće htjeti. To je razlog zašto se njih dvojica ne bore, jer ako bi došlo do toga, Joshuina karijera bi završila i zastori bi definitivno bili spušteni. Ali, ako Joshua sredi svoju glavu, može doći do pobjede!‘‘, objasnio je Froch za ‘‘In The Zone‘‘ podcast.

Treba ipak uzeti u obzir da Carl Froch gaji određeni animozitet ka Anthonyju Joshui. Nekoć je Joshua trenirao pod paskom Roberta McCrackena, istog trenera pod kojim se nekoć borio Carl Froch. Joshua je nakon prvog poraza od Usyka napustio McCrackena, a u jednom od svojih intervjua za Boxing News Podcast, Joshua je kritizirao slavnog trenera.

‘‘Rob je stvarno dobar trener, ali pogledajte Frochov nos. McCracken me jednostavno nije učio obrani. Previše su me pogađali čistim udarcima, a Rob je bio previše posvećen olimpijskom timu. Dao sam mu svoje najbolje godine, a sada moram duboko kopati da vratim te godine.‘‘, rekao je Joshua.

Carlu Frochu nisu dobro sjele kritike na račun trenera s kojim je u više navrata dolazio do svjetskih titula u profesionalnom boksu. Zato Froch nerijetko kritizira Joshuu koji sada radi s Derrickom Jamesom i Benom Davisonom.

‘‘On je sada s Benom Davisonom, ali Rob McCracken bi trebao biti njegov trener. On bi mu sredio glavu za meč protiv Wildera, ali poštovanje je izgubljeno i oni više nikad neće surađivati. Nekadašnji ‘AJ‘ se upuštao u tučnjavu s Dillianom Whyteom, nokautirao je Vladimira Klička nakon što je završio u nokdaunu, a prebio je i Carlosa Takama nakon što mu je Takam razbio nos. Takav ‘AJ‘ definitivno može poraziti Deontayja Wildera.‘‘, zaključio je Froch.

Linker
03. svibanj 2024 08:41