K1 i Boks

Bivši svjetski prvak o meču Joshua-Wallin: ‘Puno je nezgodnije nego što mislite, ali zna se tko je favorit‘

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Pričao je i o treneru zvjezdanog britanskog boksača

Anthony Joshua suočava se sa najtežim testom godine u švedskom kontrašu Ottu Wallinu, a pobjeda bi ga gurnula u dugo očekivanu mega-borbu s bivšim prvakom Deontayem Wilderom. Unatoč onome što se nudi, ako pobijedi, ‘AJ‘ neće zanemariti Wallina, koji je prije nekoliko godina gotovo poremetio planove Tysona Furyja prije nego što je na kraju izgubio jednoglasnom odlukom.

Intrigantna nit u priči o borbi je da Joshua neće koristiti usluge Derricka Jamesa, teksaškog trenera koji je nadgledao njegove dvije povratničke pobjede ove godine protiv Jermainea Franklina i Roberta Heleniusa. Umjesto toga i navodno zbog logističkih razloga jedne borbe, Britanac se udružuje s bivšim Furyjevim trenerom Benom Davisonom, čija je posljednja borba u kutu "Kralja Cigana" bila upravo protiv Šveđanina.

U razgovoru za Seconds Out, svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji koji je postao analitičar George Groves rekao je da ga je poveznica zaintrigirala.

"Nisam siguran zašto je došlo do promjene trenera, je li to bio logistički problem ili stvarni problem, ali Ben Davison je jako, jako dobar trener. Radio je s puno dobrih boraca na najvišoj razini i siguran sam da će htjeti nešto donijeti Joshui, ali on je dovoljno pametan trener da zna da ne mora raditi velike promjene ili ponovno izmišljati bilo što. Joshua isto - prošao je ‘kroz mlin‘, ima veliko iskustvo, zna što mu odgovara. To bi mogla biti stvarno dobra poveznica. Jedva čekam vidjeti što su smislili".

Dok "Sveti" George vjeruje da bi Wallinov kontragard mogao predstavljati neke probleme, rekao je da može vidjeti pobjedu Joshue.

"Ovo bi mogla biti nezgodna, teška borba. Usyk je bio nezgodan, a možda bi Wallin, još jedan kontraš, mogao biti težak protivnik. Ne vidim ništa osim Joshuine pobjede, ali nikad se ne zna", zaključio je.

Borba se održava u Saudijskoj Arabiji 23. prosinca, gdje će nastupiti već spomenuti Wilder, ali i naš Filip Hrgović koji će u ringu dočekati Marka De Morija.

Linker
03. svibanj 2024 00:02