K1 i Boks

Filip Hrgović čestitao Zhangu: ‘Sad odmori, ali u revanšu ću te nokautirati!‘

Filip Hrgović vs. Zhilei Zhang

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Možda je upravo to ono što Filipu treba u ovom trenutku, ali ako usporedimo njegov i Joyceov nastup protiv Zhanga, jasno nam je da je Filip kvalitetniji boksač

Sinoć je Zhilei Zhang došao do velike pobjede na gostujućem terenu protiv Joea Joycea. U šestoj rundi je slavio tehničkim nokautom nakon što je u potpunosti zatvorio desno oko protivnika, te je liječnik ušao i ustanovio kako Joyce nije sposoban nastaviti meč.

Bio je Zhang jednostavno bolji tokom cijelog meča, a udarci su mu također bili dosta konkretniji nego Joyceovi. Na kraju se to pokazalo kao točno te je Kinez postao novi privremeni WBO prvak u teškoj kategoriji.

Svi se jako dobro sjećamo prošloga ljeta i borbe našeg Filipa Hrgovića i Zhanga. Hrgović je slavio sudačkom odlukom, a to mu je bila i najveća pobjeda u profesionalnoj karijeri. Povodom Zhangove pobjede se Filip oglasio na svom Instagram profilu gdje je napisao:

‘‘Čestitam Zhileiju Zhangu na velikoj pobjedi sinoć. Došao je u London i uništio je Joea Joycea za šest rundi. Pokazao je da je ‘real deal‘. Na svoju najgoru večer, nekoliko mjeseci nakon što mi je preminuo otac, porazio sam ga jednoglasnom odlukom. Ja sam drugačija životinja. Sad se odmori, a onda ću ti dati revanš, ali ovog puta obećavam da ću te nokautirati‘‘.

Možda je ovo upravo to što Hrgović u ovom trenutku treba. Iako je pobijedio Zhanga, oko odluke je bilo dosta kontroverzi i rasprava. Bilo bi odlično kada bi Zhangu dao revanš i onda ispunio ono što je i rekao – pobijedio ga prekidom.

Iako se teško osloniti na ‘‘borilačku matematiku‘‘, ako usporedimo kako su protiv Zhanga izgledali Hrgović i Joyce, možemo reći da je Filip bio puno bolji. Nadamo se da će to i vrijeme pokazati, samo se čeka idući Filipov korak.

Linker
19. travanj 2024 04:19