K1 i Boks

Joe Joyce razočaran svojim nastupom: ‘Nisam mogao pobjeći od te lijeve ruke‘

Joe Joyce 

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Gotovo svaki udarac je Zhang pogodio što je na kraju i završilo meč, a šteta na licu Joycea je bila ogromna

Zhilei Zhang je sinoć pokazao koliko je uistinu opasan boksač. Iako ima 39 godina i dugi boksački staž iza sebe, sinoć je u potpunosti neutralizirao boksača kojeg se često nazivalo jednim od najboljih teškaša trenutno. Zhang je slavio tehničkim nokautom u šestoj rundi nakon što je nanio jako puno štete na Joyceovom licu.

Ta lijeva ruka je presudila ovaj meč. Joyce je izgledao tromo, statično i sporo, a Zhang je to na najbolji mogući način iskoristio. Lijevom rukom je pogodio gotovo svaki udarac koji je bacio te je nanio jako puno štete, a upravo je šteta kumovala prekidu jer je desno oko Joycea bio u potpunosti zatvoreno. Liječnik je ušao i pregledao Joycea, a kada je utvrdio da ne vidi na desno oko, meč je prekinut.

Joyce je noćas razočarao brojne fanove, a i sam je svjestan da je imao jako loš nastup:

‘‘Jako sam razočaran sa svojim nastupom. Ta lijeva ruka me je stalno pogađala, jednostavno nisam mogao pobjeći od nje. Tako da, poštujem Zhileija Zhanga. Bila je ovo jako dobra borba, ali ja mislim da mogu bolje‘‘, rekao je u ringu Joyce.

‘‘Nisam se borio protiv kontragardaša jako dugo, poštovanje za njega. On je jako dobar borac i ja sam dao sve od sebe. Očekivao sam pobjedu. Želio bih se ispričati svim fanovima i svima koji me podržavaju. Moj put nije gotov, vratit ću se‘‘, dodao je.

Zhang je uistinu pokazao o kakvom se boksaču radi, ali ne smije nam promaknuti ni činjenica kako ga je Hrgović pobijedio na svoj vjerojatno najgori mogući dan. Radi se o ozbiljnom boksaču koji može biti problem za sve iz samog vrha, a protiv Joycea je to sinoć i dokazao.

Linker
25. travanj 2024 19:26