K1 i Boks

Zhilei Zhang nakon pobjede poručio: ‘Moj idući korak jest svjetska titula!‘

Zhilei Zhang 

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Pobjedom nad Joyceom je postao privremeni WBO prvak, što znači da je sada obavezni izazivač za prvaka Usyka

Nakon poraza od našeg Filipa Hrgovića, Zhilei Zhang je odlučio prihvatiti još jedan težak meč. Sinoć se u Londonu borio protiv domaćeg Joea Joycea, a gostujući teren na njega niti malo nije utjecao jer je već u šestoj rundi obavio posao. Nakon što je nanio ogromnu štetu oko desnog oka Joycea, liječnik je odlučio da Britanac ne može nastaviti.

Kladionice Zhangu nikako nisu vjerovale jer je Joyce slovio kao ponajbolji teškaš današnjice, no protiv Zhanga je izgledao nemoćno. Bio je statičan, trom i spor, dok je Zhang s druge strane bio sve suprotno od njega. Bio je precizan i razoran, upravo onakav po čemu i jest najpoznatiji.

Hrgović je danas na svom Instagram profilu čestitao prošlom suparniku na fenomenalnoj pobjedi protiv Joycea, a obećao mu je da će ga nokautirati u revanšu ukoliko do njega dođe. No, za sad do njega vjerojatno neće doći jer je Zhang sinoć u ringu bio jasan što je sljedeće za njega:

‘‘Ovaj dan pripada meni. Pripada i svima vama koji ste se pojavili. Pripada svakom Kinezu koji se danas pojavio ovdje. Imam 39 godina, ali ja sam discipliniran, treniram jako. Moj sljedeći korak jest svjetska titula‘‘, rekao je Zhang.

Odlični Zhang je ovom pobjedom Joyceu oteo titulu privremenog svjetskog prvaka prema WBO-u, što znači da je sada obavezni izazivač za prvaka Oleksandera Usyka. Daniel Dubois je sada na redu da se protiv njega okuša, no Zhang je svoju poziciju zacementirao bez obzira tko bio prvak nakon tog meča.

Sada se čeka idući potez Filipa Hrgovića, a tko zna, možda se nekad ponovno susretnu na vrhu.

Linker
30. travanj 2024 06:54