K1 i Boks

Filip Hrgović ekskluzivno otkriva: ‘Borit ću se za naslov svjetskog prvaka u prvoj polovici iduće godine‘

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Naš najbolji profesionalni teškaš u Sesvetama održava formu, a priprema i borbu u prosincu

Iznenadan dogovor iz svijeta vrhunskog, profesionalnog boksa teškaša, dogovoreno sučeljavanje Ukrajinca Oleksandra Usika, te "The Gipsy Kinga", Tysona Furyja mora da je navelo malo bora na čelo naše boksačke uzdanice Filipa Hrgovića, pišu Sportske novosti.

Naime, taj dogovor borbe Usik - Fury, vremenski udaljava termin kada bi naša "Beštija" ili "El Animal" mogao među konopce u ono što najviše iščekuje i ono što mu nota bene pripada, borbu za naslov svjetskog prvaka!

No, Filip nije deprimiran koliko smo posumnjali takvim razvojem situacije. Naš prvak je u punom treningu, radi kao da će sutra meč i doma je, u Zagrebu. Točnije...

- Bok i lijepi pozdrav iz najljepšeg kvarta na istoku Zagreba.

Tu je novinar napravio pogrešku kada je izustio - "Kaj, iz Dubrave?".

- Halo, Sesvete. Pa, rekao sam najljepši kvart.

Ups, pogreška. Prva osobna. Pripazit ćemo da ne dobijemo još koju. No, pustimo to i idemo na aktualne boksačke teme.

image

Filip Hrgović (lijevo) i Demsey McKean (desno)

NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia

- Dobro, malo se jesam razočarao naravno kada sam doznao za dogovor Usik - Fury. Mislim, nemam ja ništa protiv toga i njih dvojice, ali sam se nadao da sam ja sljedeći. Izgledalo je po Furyjevim izjavama ranije da se njih dvojica neće uspjeti dogovoriti, da bi onda iz "vedrog neba" pao taj dogovor. Naravno, to me malo razočaralo, ali dobro... Daleko od toga da sam u lošem položaju, jer nisam. Naime, IBF je naredio da sam ja obvezni prvi izazivač, bez revanša.

Želite reći, ako smo dobro razumjeli, da bi neovisno prvom ishodu borbe Usik - Fury, vi imali borbu prije mogućeg i vjerojatnog uzvrata Usik - Fury?

- Da, tako je. Takva je odluka IBF. Ako će Usik i Fury ići u uzvrat, onda bi im IBF oduzeo svoj pojas, i ja bih se tada borio za ispražnjeni pojas. U super sam poziciji, zapravo. Nemam se što žaliti.

Bilo kako bilo, to se neće dogoditi u naredna 2-3 mjeseca, pa stoga pitanje, kada planirate povratak u ring? Je li moguća uskoro neka borba?

- Što se toga tiče, meni ubrzo istječe ugovor s promotorom Eddiejem Hearnom i Wasserman Boxingom. Zato sad prvo moram pregovarati naravno sa sadašnjim promotorom, a onda i s drugima i vidjeti tko što nudi. No cilj mi je opet biti u ringu, što prije. Odraditi jedan, da ga tako nazovem lagani meč, "medium". Održavati formu, ostati aktivan. Nadam se da ću do kraja godine odraditi još jednu borbu, to mi je cilj.

To je onda uskoro, u početku smo listopada...

- Pa da, vjerojatno bi prosinac bio u igri. Ja sam već u punom treningu, spreman sam, samo treba prvo neke stvari ispregovarati.

Suparnika vjerojatno ne znate ili se varamo, ali gdje biste se borili, Europa, SAD, negdje treće?

- Ovisi o suparniku, s kim ću se dogovoriti. Ako bih nastavio sa sadašnjim promotorom, bit će puno lakše. Ukoliko bih imao novog... vidjet ćemo. Valja odrediti i na koliko ćemo borbi potpisati. Za to postoje pregovori, ali radit ćemo da do kraja ove godine bude taj meč, neovisno gdje i protiv koga. Ponavljam, stvarno sam u dobrom položaju bez obzira na to što sam, idemo reći, izgubio raniji termin borbe zbog dogovora Fury - Usik.

Prije koji dan smo pisali kako je teško očekivati borbu za prvaka svijeta prije 2025. godine, no po Filipovim riječima, sada se taj termin napada za svjetski pojas ipak bitnije skratio, smanjio.

- Ja bih rekao da ću se u prvoj polovici sljedeće godine sigurno boriti za naslov, za pojas. Ili s pobjednikom Usik - Fury, ali to sumnjam. Vjerojatno za ispražnjeno mjesto prvaka s nekim od najbližih, najboljih na IBF-ovoj ljestvici - iz najljepšeg će kvarta na istoku Zagreba, kako sam reče, Filip Hrgović.

Linker
01. svibanj 2024 07:39