K1 i Boks

Kakve vijesti za Filipa Hrgovića! IBF će oduzeti pojas pobjedniku između Usyka i Furyja, a protivnik bi mu mogao biti Joshua!

Filip Hrgović i Anthony Joshua

 Nick Potts/Pa Images/Profimedia, Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Odlične su ovo vijesti za Hrgovića, no ne toliko dobre za Usyka i Furyja. Izgleda da je Filip ipak uspio isposlovati da se bori za svjetsku titulu što i zaslužuje, no valja ipak pričekati da se sve odvije kako je i planirano

Fanovi boksa su konačno dobili ono što žele, a to je dakako meč za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji između Tysona Furyja i Oleksandera Usyka. Ugovor je potpisan, boksači su se dogovorili oko uvjeta, tako da nam ne preostaje ništa drugo nego čekati i tu potvrdu službenog datuma.

Neki dan je došla vijest kako su postigli dogovor u kojoj klauzula o revanšu ide u oba smjera, što bi značilo da ćemo revanš gledati neovisno o pobjedniku. Ne ide to u prilog našem Filipu Hrgoviću koji je trenutno obavezni izazivač prema IBF-u, tako da su on i njegov tim najavili pravne akcije po tom pitanju.

Izgleda da su navedene radnje ipak urodile plodom jer je IBF upravo izašao s velikom viješću za našega teškaša. Michael Benson je na svom Twitter profilu podijelio vijest u kojoj stoji sljedeće:

‘‘IBF je poslao pisma u kampove Tysona Furyja i Oleksandera Usyka u kojima se potvrđuje da će pobjednik meča za ujedinjenje titula morati titulu braniti protiv Filipa Hrgovića, bez iznimke. Ako Fury i Usyk budu radili revanš kako se i očekuje, onda će Hrgovići biti naređeno da se susretne s prvim dostupnim izazivačem za upražnjenu IBF titulu – a to je trenutno Anthony Joshua‘‘, napisao je.

Odlične su ovo vijesti za Hrgovića, no ne toliko dobre za Usyka i Furyja. Izgleda da je Filip ipak uspio isposlovati da se bori za svjetsku titulu što i zaslužuje, no valja ipak pričekati da se sve odvije kako je i planirano. Meč između Hrgovića i Joshue za svjetsku titulu bi bio ogroman spektakl!

Dakako, mogućnost može biti i da pobjednik brani pojas prvo protiv Hrgovića, a ako bude uspješan, da onda uslijedi veliki revanš. No, o takvim kombinacijama je još nezahvalno nagađati.

Linker
29. travanj 2024 10:08