K1 i Boks

Filip Hrgović: ‘Fury je nestabilan i lud čovjek, a iz meča s Usykom neću odstupiti ni za 100 milijuna!‘

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
‘Je**ni Fury ima nadolazeći meč s je**nim tipom koji nikad prije nije boksao. To je nepoštovanje prema boksu‘, rekao je ‘El Animal‘

Prošlo je mjesec dana otkako je Filip Hrgović, tehničkim nokautom u 12. rundi, pobijedio Demseyja McKeana, i tako zadržao svoj status obveznog IBF-ovog izazivača. Najbolji hrvatski boksač trenutno se nalazi na Hvaru, odakle je odradio još jedan intervju nakon trijumfa u londonskoj O2 Areni, ovog puta za Seconds Out.

"El Animal" je govorio o brojnim aktualnostima iz svoje karijere, ali i ukupnog boksačkog svijeta, osobito teške kategorije, te je ponovio svoj čvrsti stav o tome da ne planira odstupiti iz meča s Oleksandrom Usykom ako se pojave eventualne "nemoralne ponude" iz Ukrajinčevog tabora.

"Ma kakvo ujedinjenje pojaseva, ja sam sljedeći na redu. Je**ni Fury ima nadolazeći meč s je**nim tipom koji nikad prije nije boksao. To je nepoštovanje prema boksu i boksačkoj publici. On nije sposoban boriti se za ujedinjenje pojaseva, ima ugovorenu borbu. Usyk se mora boriti protiv obveznih izazivača, a ja sam prvi u redu", rekao je teškaš iz Sesveta novinaru Aymanu Khanu, pa odlučno nastavio: "Nema odstupanja. I ako mi ponude 100 milijuna, nema odstupanja".

Tijekom razgovora Filip se ponovno dotaknuo Furyja, odnosno propalih dogovora za meč za apsolutnog prvaka.

"Fury je lud čovjek u ovoj situaciji. Pregovarali su godinu i pol dana za meč za ujedinjenje pojaseva, a on sad ima borbu s Ngannouom. To je toliko ludo...mislim da on više ni ne želi boksati, nestabilan je, svaki dan mijenja mišljenje i to nije dobro za boks. Ima priliku, ako pobijedi Usyka, postati najveći svih vremena ili ući među deset najboljih teškaša ikada, a on se bori s Ngannouom, što reći na to", rekao je Hrgović.

Osvrnuo se 31-godišnji Zagrepčanin i na meč između Usyka i Duboisa, pa, kao što je to učinio i u prethodnom razgovoru za iFL TV, iznio svoja razmišljanja o tome koje alate posjeduje, a kojima bi mogao eventualno ugroziti neporaženog Ukrajinca.

"Nisam impresioniran ni s kim. Usyk je dobar borac, ali dobar sam i ja. U boksu sam 17 godina, borio sam se s olimpijskim pobjednicima, europskim i svjetskim prvacima, sparirao sam sa svima, imam dugu karijeru i osjećam da mogu pobijediti svakoga uz dobar kamp, maksimalan fokus i ako dam 100% od sebe. U meču s Duboisom Usyk je radio ono što on i inače radi. Dobar je borac, ima dobar tempo, puno se kreće i baca puno udaraca, ali ne vidim tu ništa posebno. Dubois je imao neke dobre trenutke, samo je trebao bacati više udaraca i biti agresivniji", rekao je osvajač brončane medalje s Olimpijskih igara 2016. u Rio de Janeiru, pa zaključio: "Izdržljiv sam, brz i bacam više udaraca, te bih Usyku mogao stvoriti više problema od Duboisa ili Joshue".

Linker
04. svibanj 2024 11:21