K1 i Boks

Filip Hrgović napokon dobiva meč kakav zaslužuje! Eddie Hearn potvrdio da nas čeka meč između Joshue i ‘El Animala‘!

Filip Hrgović (lijevo) | Anthony Joshua (desno)

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia | Fayez Nureldine/Afp/Profimedia
Najbolji hrvatski boksač sljedeće godine trebao bi boksati protiv najpopularnijeg teškaša na svijetu

Filip Hrgović s velikim zanimanjem pratio je glavnu borbu večeri na ‘‘Day of Reckoning‘‘ eventu u Saudijskoj Arabiji. Anthony Joshua i Otto Wallin boksali su za drugo mjesto na IBF-ovoj ljestvici izazivača, a radi se o jako bitnoj poziciji.

Titula prvaka trenutno je u vlasništvu Oleksandra Usyka i on će pojas braniti 17. veljače (drugi mjesec) sljedeće godine. Protivnik će mu biti Tyson Fury i IBF je odobrio Usyku taj meč. Ono što IBF ne odobrava, jest revanš koji će Usyk i Fury morati odraditi prema odredbama ugovora koji su potpisali.

Dakle, pobjednik prvog meča između Usyka i Furyja držat će IBF-ovu titulu u svom vlasništvu, ali samo nakratko. IBF će brzo nakon toga odrediti Filipa Hrgovića kao obveznog izazivača, a s obzirom da Furyja i Usyka čeka revanš, doći će do oduzimanja pojasa prvaku.

Hrgović će tada trebati protivnika u meču za upražnjenu titulu, a drugorangirani izazivač bit će prva opcija. Anthony Joshua pobjedom nad Wallinom preuzet će drugo mjesto u poretku, ali postojao je određeni problem.

Joshua i njegovi promotori ciljali su ka meču protiv Deontayja Wildera, jer meč s ‘‘Bronze Bomberom‘‘ ipak je veći nego onaj s Hrgovićem. Međutim, Wilder je odradio užasan nastup protiv Josepha Parkera, izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca i više nije tako zanimljiva opcija.

Joshuin promotor Eddie Hearn progovorio je za mikrofonom neposredno nakon meča između Joshue i Wallina, a otkrio je i što je sljedeće za Anthonyja Joshuu.

‘‘Znate, imali smo tešku odluku između napada na titulu i borbe protiv Deontayja Wildera. Imali smo potpisan ugovor za meč s Wilderom, ali on je izgubio večeras, a takve stvari ponekad se događaju u boksu. Možda je to blagoslov, jer Joshuu najviše zanimaju svjetske titule. On želi postati svjetski prvak po treći put. Otto Wallin držao je drugo mjesto na IBF-ovoj ljestvici, a sada nas čeka meč između Hrgovića i ‘AJ-a‘ za svjetsku titulu.‘‘, rekao je Hearn nešto što smo silno htjeli čuti iz njegovih usta.

Fantastična je ovo vijest za Filipa Hrgovića, a s obzirom da Hearn zastupa i našeg Hrgovića, ne bi trebalo biti nikakvih problema oko ugovaranja ovog meča. Hrgoviću se napokon otvaraju sve prilike za kojima je vapio. Filip bi se trebao boriti za svjetsku titulu, a istovremeno će imati meč protiv vjerojatno najpopularnijeg teškaša u ovom trenutku. To je taj veliki meč koji je Hrgović odavno zaslužio, a nadamo se da će Hearn biti čovjek od riječi i da će ugovoriti taj meč.

Kad je u pitanju Joshuina izvedba protiv Otta Wallina, Hearn je bio presretan i imao je samo riječi hvale za ‘‘AJ-a‘‘.

‘‘On se vratio, definitivno se vratio. Ben Davison mi je rekao da se Joshua vratio i da uništava ljude na sparinzima. Vjerujem da je ovakav Anthony Joshua najbolji teškaš na svijetu. Ovo je bila perfektna izvedba protiv Otta Wallina koji je izvrstan teškaš. Joshua ga je slomio i bio je to besprijekoran nastup. S ovakvim ‘mindsetom‘ i ovakvim timom, mislim da je on nepobjediv. 2024. godina bit će ogromna za Joshuu.‘‘

Što dodati, osim da ćemo dugo pamtiti ovaj spektakl u Saudijskoj Arabiji, kako zbog odličnih mečeva, tako i zbog činjenice da bi ovaj event mogao biti svojevrsna prekretnica u karijeri Filipa Hrgovića. Mark De Mori možda je njegov posljednji nedorasli protivnik, vrijeme je za elitne suparnike!

Linker
26. travanj 2024 19:24