K1 i Boks

Filip Hrgović odlučio ubrzati postupak: O sudbini meča protiv Ruiza odlučivat će se prekosutra!

Filip Hrgović

 Instagram, Filip Hrgovic
Nadamo se kako je Filip odlučio da više neće čekati, a bilo bi i vrijeme da se napkon nešto krene događati

Nakon što je IBF očistio put Oleksanderu Usyku prema borbi s Tysonom Furyjem odustavši od naredbe da Hrgović bude idući izazivač, nedavno su izašli s novom naredbom. Prema njoj bi se za privremenu titulu prvaka trebali boriti naš Hrgović i bivši prvak Andy Ruiz Jr., no naravno da je borba naišla na probleme.

Timovi se nisu uspjeli dogovoriti oko uvjeta meča, što bi prema IBF-ovom pravilniku značilo da se meč neće ni održati. Sauerland je odlučio predložiti nešto mimo pravila, a to je da se održi licitacija honorara. Inače, kada su u pitanju mečevi za privremene titule borci se međusobno moraju dogovoriti, a ukoliko to ne učine, meč propada bez mogućnosti licitacije honorara.

IBF je izgleda odlučio prihvatiti Sauerlandov prijedlog te borbu ipak pokušati organizirati, tako da su dopustili i licitaciju honorara koja u ovakvim slučajevima nije praksa. Ona se trebala dogoditi 28. ovog mjeseca, no Hrgović je odlučio ubrzati postupak te je zatražio da se licitacija održi odmah.

Najranije što je IBF mogao učiniti jest 23., dakle već prekosutra! Tada bi smo trebali saznati tko će uopće biti zainteresiran za organizaciju ovog meča i gdje, što su definitivno odlične vijesti za Filipa.

One malo lošije vijesti su da Ruiz ima izbora. I to kakvog. Naime, najizglednija opcija za njega u ovom trenutku je borba protiv Deontayja Wildera, a sigurna je stvar da bi mu ona donijela puno više novaca nego ova s Filipom. Valja ipak ostati optimist do prekosutra kada ćemo konačno saznati hoće li Filip dobiti najveću priliku u svojoj karijeri do sad protiv bivšeg prvaka.

Mjeseci i godine prolaze, a Filip stoji na mjestu što se tiče vođenja njegove karijere. Ukoliko mu i ovo propadne, možda bi stvarno trebao razmisliti o načinu na koji se ona vodi.

Linker
21. travanj 2024 16:25