K1 i Boks

Ništa od borbe Hrgovića i Ruiza: Bivši svjetski prvak odbio je boriti se s Hrgovićem

Filip Hrgović

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Andy Ruiz odbio je licitaciju honorara za potencijalni meč protiv ‘‘El Animala‘‘

Ono što su mnogi predviđali da će se dogoditi, danas se službeno i dogodilo. Andy Ruiz Jr. definitivno je okončao pregovore o borbi protiv Filipa Hrgovića za IBF-ovu titulu privremenog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Hrgovićev tim prije nekoliko dana zatražio je licitaciju honorara (‘purse bid‘), ali Ruiz i njegov tim odbili su sudjelovati u tome.

Time je Andy Ruiz dao do znanja da ne planira nastavljati pregovore oko ove borbe i okreće se borbi koja je za njega puno interesantnija. Već neko vrijeme priča se o borbi između Andyja Ruiza i Deontayja Wildera, a ulog bi trebala biti pozicija sljedećeg izaivača za WBC-ovu titulu koju drži Tyson Fury. Jasno je da je Wilder u ovom trenutku ipak puno zvučnije ime od našeg Hrgovića i Ruiz bi se puno bolje naplatio u takvom meču.

Što se Filipa Hrgovića tiče, ako IBF odluči nastaviti s organizacijom meča za privremenog prvaka, potraga za protivnikom se nastavlja prema rang ljestvici. Sljedeći u poretku je Deontay Wilder koji će također gotovo sigurno odbiti taj meč i radit će na ugovaranju borbe s Ruizom, a odmah iza Wildera slijedi Anthony Joshua u poretku izazivača. Joshua već ima ugovorenu borbu protiv Jermainea Franklina, a borba je zakazana za 1. travnja (četvrti mjesec). Jasno je dakle da niti Joshua neće biti Hrgovićev sljedeći protivnik, ali boksači koji su iza njega u poretku mogli bi biti.

Martin Bakole zauzima šesto mjesto u poretku izazivača, a Kubanac Frank Sanchez je sedmi. Niti jedan od njih dvojice trenutno nema ugovoren meč, a što je još bitnije, Sanchez i Bakole nisu boksači koji trenutno pripadaju samoj eliti, niti su velike zvijezde. Time se povećava šansa da će netko od njih pristati boriti se s Hrgovićem za titulu privremenog prvaka, jer za obojicu se radi o jako dobroj prilici.

Bakole se tijekom 2021. godine spominjao kao najizgledniji Hrgovićev protivnik, ali do borbe nikad nije došlo. Kongoanac je na kraju boksao protiv Tonyja Yoke i slavio je podijeljenom sudačkom odlukom na gostujućem terenu u Parizu. Bakole je u dosadašnjoj karijeri upisao 18 pobjeda i poraz od Michaela Huntera.

Frank Sanchez jedan je od najperspektivnijih boksača teške kategorije. 30-godišnji Kubanac trenutno je neporažen, a odradio je 21 profesionalni nastup. 14 puta slavio je nokautom, a pobjeđivao je neka kvalitetna imena poput Efea Ajagbe, Christiana Hammera i Carlosa Negrona.

Nadamo se da će netko od njih prihvatiti borbu s Hrgovićem, jer radi se o logičnom sljedećem koraku za bilo koga od njih dvojice, ali i za našeg Hrgovića. Vrijeme će pokazati što su čelni ljudi IBF-a naumili, a ostaje nada da će ‘‘El Animal‘‘ što prije u ring.

Šteta što nije došlo do meča protiv Andyja Ruiza, ali nastavi li Hrgović pobjeđivati, veliki mečevi neće mu izmaknuti.

Linker
26. travanj 2024 21:45