K1 i Boks

Neporaženi američki teškaš protiv ‘nesuđenog‘ protivnika Alena Babića? Jared Anderson ugovorio je novi nastup

Jared Anderson
 

 Frank Micelotta/Fox Sports/Pictu/Shutterstock Editorial/Profimedia
Talentirani Jared Anderson predvodit će boksačku priredbu u Teksasu

Još jedan veliki boksački meč trebali bismo gledati kroz skorije vrijeme. Supertalentirani Jared Anderson (16-0), boksač koji je na glasu kao najveći američki potencijal u teškoj kategoriji, trebao bi nastupiti 13. travnja (četvrti mjesec) na priredbi u Teksasu.

‘‘Big Baby‘‘ će predvoditi priredbu koju će organizirati Top Rank, a ESPN je dobio televizijska prava za prijenos tog spektakla. Poznato je i ime njegovog sljedećeg protivnika, a može se reći kako Andersona čeka možda i najteži ispit u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

24-godišnji američki teškaš boksat će protiv Ryada Merhyja (32-2-0), boksača koji je dugo na svjetskoj sceni, ali njegova posljednja pobjeda vjerojatno je i njegova najzvučnija. Merhy je u 12. mjesecu protekle godine porazio Tonyja Yoka na boksačkom spektaklu u Parizu.

Merhy je trebao poslužiti kao ‘‘topovsko meso‘‘, odnosno kao boksač koji će poslužiti Yoki da se vrati na pobjedničke staze. Zlatni s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru upisao je dva uzastopna poraza prije meča s Merhyjem, nadao se prekidu ‘‘crnog niza‘‘, ali Merhy je doveo Yoku do još jednog poraza i u potpunosti je ugasio njegove šampionske ambicije.

Ryad Merhy 2018. godine boksao je za WBA-ovu ‘‘interim‘‘ titulu u kruzer kategoriji, ali Arsen Goulamirian porazio ga je tehničkim nokautom u 11. rundi. Neki pamte Ryada Merhyja i kao ‘‘nesuđenog‘‘ protivnika Alena Babića. Alen je tijekom 2022. godine iščekivao rasplet situacije pri vrhu WBC-ove bridger kategorije. Oscar Rivas tada je bio prvak, a Lukasz Rozanski imao je status izazivača.

U jednom trenutku WBC je odredio meč između Merhyja i Alena Babića, a to je potvrdio i Babić putem svog Instagram profila. Međutim, Rivas je nedugo poslije napustio tron u bridgeru, a Rozanskom i Babiću otvorila se prilika za međusobni obračun. Merhy i Babić nikada nisu odradili međusobni obračun.

Sve u svemu, 31-godišnji Belgijac rodom iz Obale Bjelokosti neće bit lak zalogaj za Jareda Andersona koji puca na sami vrh teške kategorije. No, želi li Anderson doći do nekog od svjetskih pojaseva, Ryad Merhy je boksač na kojem ne smije zapinjati. Je li Anderson spreman za dodatni iskorak ka vrhu, saznat ćemo 13. travnja (četvrti mjesec).

Linker
05. svibanj 2024 19:38