K1 i Boks

Luka Plantić dobio je novog protivnika za napad na pojas supersrednje kategorije, poznat i datum meča

Luka Plantić

 MAJA PRGOMET
Ivanu Zuccu oduzet je pojas jer je odbio borbu te će ovo biti meč za upražnjenu titulu

Ponajbolji hrvatski boksač Luka Plantić (7-0, 6 KO) službeno je dogovorio napad na WBC International pojas supersrednje kategorije, a neke od novosti su ta da je pojas upražnjen te da ima novog protivnika.

Naime, donedavni prvak Ivan Zucco odlučio se povući iz sraza s Plantićem tako da mu je oduzet pojas, a novi protivnik je Englez Jack Cullen. On ima 22 pobjede, pet poraza i jedan neriješen ishod te je na 23. mjestu BoxRecove ljestvice. Posljednji meč je odradio u siječnju ove godine kada je izgubio od Zaka Chellija jednoglasnom odlukom sudaca.

"Viši je i dulji od mene, ali to me neće spriječiti da uđem u pritisak i napadam ga. Probat ću doći do prekida, ali treba biti oprezan", izjavio je Plantić koji iza sebe ima vrlo uspješnu 2023. godinu i tri pobjede, redom nad Tomasom Bezvodom, Yusufom Kanguelom i Diegom Ramirezom. Za one koji ne znaju, "Thunder" je vlasnik WBC-ovog International Silver pojasa supersrednje kategorije, a sada je cilj doći do još jedne titule i u top 10 najboljih na svijetu.

Meč će se održati 6. travnja u Frankenstolz Areni u Aschaffenburgu.

Linker
29. travanj 2024 18:34