K1 i Boks

Filip Hrgović se nadao i ranijem prekidu: ‘Primio je teške udarce i nastavio, on je hrabar tip i jako je spreman‘

Filip Hrgović

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Pitanje je da li bi McKean preživio do posljednje runde da je sudac bolje radio svoj posao

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, ove je subote u Londonu došao do nove pobjede. Ukupno mu je to bila 16. u profesionalnoj karijeri, a nezgodni Demsey McKean mu je bio protivnik. Australac je meč gotovo upropastio klinčem i hrvanjem, no najveća krivica je ipak na sucu koji je sve to dopuštao.

Primio je McKean nekoliko ‘‘bombi‘‘ od Hrgovića i prije te dvanaeste runde, no nekako je uspijevao ostati na nogama i nastaviti borbu. Upravo je o tome Filip govorio na YouTube kanalu Matchroom Boxinga:

‘‘Zapravo sam mislio da će se prekid dogoditi i ranije. Mislio sam da ću ga nokautirati u prvih šest rundi, no dobro se držao. Kapa dolje. Primio je nekoliko jako teških udaraca i oporavio se, dobar je borac. Velik je tip i jako spreman. Mislim da mu samo fali malo iskustva i da će onda biti dobro‘‘, rekao je Filip.

‘‘Bio sam iznenađen kako je primio te teške udarce i svejedno nastavio, znate, išao je naprijed i bacao udarce. On je hrabar tip, znate? Hrabar je tip, i kao što sam rekao, očekivao sam da ću ga nokautirati i ranije. Nije se dogodilo tada nego u 12. rundi, tako da sam i dalje sretan‘‘, dodao je.

Pitanje je da li bi McKean preživio do 12. runde da je sudac bolje radio svoj posao. U nekim trenucima je doslovno čupao McKeana s Filipa jer se ovaj nije htio odvojiti, no ono što je sada najbitnije jest da je Filipova pobjeda upisana i da je obranio svoj status obaveznog izazivača prema IBF-u.

Linker
04. svibanj 2024 02:29