K1 i Boks

Filip Hrgović u izjavi za RTL: ‘Odlučio sam boksati sa strganim nosom, a evo što mi je Hearn rekao o borbi s Usykom!‘

Filip Hrgović

 SCREENSHOT (DANAS.HR)
‘Po pravilima sam obavezni izazivač i red je na mene‘

Filip Hrgović u svom je 16. nastupu u profesionalnoj boksačkoj karijeri ostvario i 16. pobjedu te je ostao neporažen. U Londonu je tehničkim nokautom u 12. rundi svladao Australca Demseyja McKeana.

"Sve je prošlo dobro, a najbitnije je da sam učvrstio poziciju obaveznog izazivača. Jako sam sretan, mislim da sam kontrolirao cijeli meč, ali sam mislio da ću ga nokautirati i ranije", rekao je Hrgović za RTL te nahvalio suparnika:

"McKean je bio jako spreman, motiviran, dobro se držao i primio neke odlične udarce. Čak me pred kraj borbe stisnuo te bacao puno udaraca. Kapa dolje, pokazao je da je dobar borac."

Činilo se da McKean dosta izbjegava borbu te da polako prelazi u hrvanje koliko se držao za konopce.

"Mislim da je trebao dobiti javnu opomenu i da mu trebaju oduzeti bod, možda i dva boda. Cijeli meč se čuvao, ulazio u klinč, držao me, držao je konopce. Sudac ga je opomenuo nekoliko puta i čudi me da mu nisu uzeli bod. Vjerojatno bi i ranije završila borba", rekao je, a onda iznio jedan jako bitan detalj:

"Na sparingu mi je pukao nos, tako da sam u borbu ušao s napuknutim nosom. Bolio me na dodir, strahovao sam kako bi to moglo izgledati u borbi. Malo je više krvario nego inače. Bilo me strah da ne dođe do prekida meča zbog puknutog nosa. Cijeli prošli tjedan nismo znali hoću li boksati, a onda smo odlučili da ću se boriti sa strganim nosom. Dobio sam i prehladu... Izgubio sam tjedan dana u pripremi borbe i to me dosta poremetilo."

Ovo je Hrgoviću bila druga borba nakon što mu je prošle godine preminuo otac Pero, a priznaje da je ovog puta bilo nešto lakše.

"Prošla borba je bila teža jer je sve bilo friško. Rana će uvijek ostati, ali sad je lakše."

Došao je red i na Oleksandra Usyka.

"Po pravilima sam obavezni izazivač i red je na mene. Nadam se da će mi to biti sljedeća borba, ali u boksu ima puno načina kako zaobići pravila. Vjerujem da sam zaslužio tu borbu i jedva čekam. Na meni je dosad svaki meč bio ogroman pritisak jer ulazim kao favorit. Što si veći favorit, to si više podložan kritikama. Jedva čekam meč u kojem neću biti favorit, a protiv svjetskog prvaka neću biti. Usyk je fantastičan i ima svoje mjesto u povijesti boksa", kazao je, a zatim i otkrio kada želi da se taj meč dogodi.

"Hearn je rekao da tu borbu planira za kraj godine. Trebat će mi mjesec-dva da nos zacijeli. Što se tiče drugih stvari, nemam nikakvih problema. Spreman sam za novi kamp. Daj Bože samo da bude do kraja godine", zaključio je.

Linker
23. lipanj 2024 13:32