K1 i Boks

Floyd Mayweather planira organizirati okršaj između Gervonte Davisa i Shakura Stevensona: ‘Pričali smo u striptiz klubu‘

Shakur Stevenson

 SARAH STIER Getty Images Via Afp
Ovim pametnim pristupom prema obojici Floyd pokazuje da se njegov boksački ‘mastermind‘ direktno referira i na njegove poslovne sposobnosti

Shakur Stevenson postao je "slobodan igrač" na boksačkom tržištu nakon svoje posljednje borbe s bivšim promotorom Top Rankom kojeg vodi slavni boksački promotor Bob Arum, u kojoj je u 12 rundi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Artema Harutyunyana u svom rodnom Newarku koji se nalazi u američkoj saveznoj državi New Jersey.

Stevenson je jasno dao do znanja da namjerava istražiti sve opcije, jer je tijekom priprema za prethodnu borbu izrazio nezadovoljstvo s Top Rankom.

Jedan od mogućih novih promotora mogao bi biti Floyd Mayweather, boksačka legenda i vlasnik Mayweather Promotions.

Stevenson (22-0, 10 KO), 27-godišnjak, nakon nedavne pobjede objavio je na društvenim mrežama fotografiju koja izgleda kao video poziv s Mayweatherom.

"To je opcija, svakako" rekao je Stevenson za CigarTalk. "Imam samo poštovanje i ljubav prema Floydu. Na kraju dana, ne bih imao ništa protiv surađivati s Floydom dok god to ima smisla i dok je to partnerski odnos" rekao je Stevenson. "Cijenim Floyda."

Stevenson je spomenuo da ga je Mayweather kontaktirao i ponudio mu savjete iako nije bio potpisan za njegovu promotorsku organizaciju.

"Čak i nakon ove borbe, nazvao me i rekao mi nekoliko stvari koje sam mogao bolje napraviti" nastavio je Stevenson.

Stevenson se suočio s kritikama zbog svoje posljednje izvedbe protiv Harutyunyana i Edwina De Los Santosa jer nisu bile dovoljno zabavne. Te kritike su ga natjerale da se putem društvenih mreža sukobi s kritičarima i korisnicima. Slične kritike slušao je i Mayweather tijekom svojih dana najveće popularnosti kada bi ljudi ismijavali neke od njegovih nastupa.

Stevenson je također napomenuo da Mayweather obično ne prisustvuje Top Rank događanjima.

"Floyd je došao na Top Rank događaj zbog mene" rekao je Stevenson.

Ova situacija dodaje dodatnu dramu za super-borbu koju navijači priželjkuju. Mayweather i njegov bivši štićenik Gervonta Davis trenutno su u lošim odnosima, s obzirom na neke sporne objave koje su razmijenili. Navijači žele vidjeti borbu između Stevensona i Davisa, a Mayweatherova uključenost mogla bi dodatno podići atraktivnost tog događaja.

Stevenson je umanjio značaj sukoba između Mayweathera i Davisa, objašnjavajući da ima dugogodišnji odnos s Mayweatherom.

"Prije nego što su on i Tank bili u sukobu, mi smo već imali ovakav odnos" rekao je Stevenson. "Sjedili bismo u Girl Collection (op.a. Floyd Mayweatherovom striptiz klubu) do 3, 4, 5, 6 sati ujutro i razgovarali o boksu — bez ikakvih laži i pretvaranja."

Linker
28. kolovoz 2024 13:58