K1 i Boks

Floyd Mayweather se poigravao s Chalmersom 8 rundi

  Floyd Mayweather  

 Philip FONG/AFP/Profimedia
Britanac nije imao nikakve šanse

Jedan od najboljih boksača svih vremena, Floyd Mayweather Jr., nastavlja i u 2023. godini s punjenjem svojeg kućnog budžeta preko bezopasnih egzibicijskih mečeva. Tako se ovoga puta ispred njega našao Aaron Chalmers, inače poznato TV lice iz Velike Britanije, te MMA borac s nekoliko profesionalnih mečeva u svojoj kratkoj karijeri.

Floydu je ovo šesta egzibicijska borba otkad je stigao do 50-0 u profesionalnoj karijeri. U studenom (11. mjesec) prošle godine Floyd je nokautirao Dejija Olutanjija. Sviđalo se ljudima to ili ne, Floyd i dalje ima veliku bazu fanova koji će ga doći gledati unatoč ultra skupim kartama, te će si on i dalje moći pospremati u džep milijune dolara na račun mečeva bez ikakvog rizika da si ugrozi svoj savršeni skor. Uvijek je imao nos za biznis, pa tako i sada dok je umirovljen boksač.

Prva runda prošla je više u ispitivanju snaga. Chalmers je preuzeo ulogu agresora, no Floyd je u svojem stilu sjajno držao distancu i pogađao pojedinačne udarce. U drugoj rundi Floyd je pogađao udarac za udarcem, sjajno se pritom krećući, dok je Britanac pogađao više-manje samo zrak. U sličnom tonu prošle su i preostale runde, uz povremeno verbalno dobacivanje od strane Floyda Mayweathera.

Posljednje dvije runde mora se priznati da je Chalmers krenuo na sve ili ništa. Agresivno je bacao kombinacije udaraca, pritom ne pogađajući gotovo pa ništa. Mayweather je u svojem stilu kontrirao i pogađao s daljine, čime je dobio i posljednje dvije runde. Možemo slobodno reći da se Amerikanac osam rundi igrao s neiskusnim britanskim boksačem, odnosno TV licem.

Linker
18. travanj 2024 03:01