K1 i Boks

Pada li Floyd Mayweatheru popularnost? Sinoć tisuće mjesta ostalo prazno

Floyd Mayweather 

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Nije se niti trudio previše promovirati borbu

Prema onome što smo imali prilike vidjeti sinoć, izgleda kako Floyd Mayweather polako ali sigurno gubi svoje fanove. Dok je u prijašnjim egzibicijama uspijevao napuniti stadione, ovoga puta tisuće mjesta ostalo je prazno. Inače je normalna stvar da je arena poluprazna prije glavnog dijela večeri, ali ovaj put se nije pretjerano uspjela napuniti do ulaska ‘Moneya‘ u ring.

Njegovi protivnici u egzibicijskim mečevima su uvijek poznate ličnosti, pa je tako YouTuber Deji krajem prošle godine svojom popularnošću uspio doprinijeti gledanosti, dok je Chalmers u tome podbacio. Ili je Floyd zaista počeo gubiti fanove? Čak je i Floyd djelovao prilično nezainteresirano oko promoviranja borbe, pa se tako nije udostojio pojaviti niti na vaganju. Ipak, barem se pojavio na konferenciji za novinare.

"Lijepo je nastupati ponovno u UK. Dolazio sam ovdje od 1993. godine. Lijepo je biti ovdje. Moj savjet Chalmersu je taj da upotrijebi svoje vještine. On je snažan i ima iskustva u borbama, tako da sam siguran da će se pojaviti u najboljem izdanju."

U vrijeme dok je boksao profesionalno, njegovoj popularnosti pridonijelo je i to što je imao jako puno hejtera, koji su samim time htjeli gledati njegove borbe kako bi vidjeli da gubi. Bez hejtera popularnost pada, a na egzibicijskim borbama nitko neće doći gledati Floyda u namjeri da ga vide kako gubi, jer se to neće dogoditi. Čak niti vjerni boksački fanovi neće gledati te egzibicije jer ljudi vole konkurentnost, a ne predstavu u kojoj se zna gotovo cijeli scenarij unaprijed.

Linker
20. travanj 2024 05:24