K1 i Boks

(FOTO) Floyd Mayweather Jr. bez pobjede protiv Logana Paula nakon punih osam rundi meča!

Logan Paul i Floyd Mayweather Jr.
 CHANDAN KHANNA/AFP
Pune 24 minute trajao je dugo očekivani ekshibicijski boksački meč

Odrađeno je i dovršeno ono o čemu su posljednjih dana pa čak i tjedana borilački portali masovno pisali, ekshibicijski boksački meč između jednog od najvećih boksača svih vremena, Floyda Mayweathera Jr. i momka poznatog po snimanju YouTube videa, bez ijedne pobjede u boksačkom meču, Logana Paula. I meč je završio onako kako su mnogi vjerovali da hoće.

Neki malo manje upućeni možda bi očekivali da posljednja rečenica navodi na to kako je Mayweather od početka furiozno krenuo, nametnuo ritam i završio meč čim mu se ukazala prva prilika. No, takvi ne poznaju Floyda biznismena. Za razliku od meča s Nasukawom, gdje je primio japanski novac, a onda odlučio doslovno osramotiti sina "Zemlje izlazećeg sunca", ovdje je u Loganu Paulu imao ravnopravnog "partnera u zločinu", momka u čijem je društvu pokušao publici platiti ono što su došli vidjeti.

Meč je tako potrajao svih propisanih osam rundi, a možemo ga opisati kao lakši sparing. Od početka se moglo vidjeti da 16 kilograma lakši i 18 godina stariji Floyd može raditi što hoće. A on je odlučio dozvoliti svom protivniku sudjelovanje u meču pa čak je bio spreman i primiti neke udarce koje jednostavno nije morao. Svatko tko bolje poznaje boks mogao je zaključiti kako je Floyd u stanju podići tempo u završiti meč u bilo kojem trenutku, no to ovdje nije bila poanta.

Paul je od svog posljednjeg nastupa napredovao, što zapravo nikoga ne treba čuditi, budući da je tada izgledao jako loše, kao što se od boksačkog početnika očekuje. Nakon toga je radio s ponajboljim trenerima svijeta, proveo puno vremena u dvorani i napredak se vidio. Ne možemo reći da je nekim potezima iznenadio Floyda, ali ga je pogodio dobrim udarcima u trenucima kad je "Money" to zapravo bio spreman dozvoliti. Najvažnije je bilo to što se Paul kondicijski pripremio na osam rundi, koliko je na kraju zapravo uspješno odradio.

Ovo nije bio namješten meč, kao što možemo pročitati u mnogim analizama i komentarima. Čak ga ne možemo nazvati niti dogovorenim. Ovo je bio meč kojeg je biznismen Floyd, svjestan kako je prijenos kupio veliki broj fanova Logana Paula, odlučio napraviti ovakvim. On se, kako je sam na kraju meča priznao, jako dobro zabavljao, a Paula je na kraju obasuo hvalospjevima. S druge strane, vjerojatno je i zadovoljio spomene Paulove fanove, čiji je junak uspio ostati u ringu s najboljim boksačem novijeg doba. I to punih 24 minute akcije.

Da su postojali bodovni suci, ovo bi bila uvjerljiva pobjeda Mayweathera, no kako je bila ekshibicija, nakon osam rundi pobjednika nema. Neki bi tako rekli kako je Logan Paul prvi boksač kojeg Floyd nije uspio savladati.

Na kraju su najzadovoljniji upravo akteri događaja, budući da će uprihoditi veliki novac za nešto što zapravo nije izgledalo kao pravi kompetitivni meč. Osmijesi na licima su to potvrdili. Prave ljubitelje boksa nisu uspjeli prevariti, no ovakvim mečevima se na njih niti ne cilja. Hoće li ti na koje su ciljali biti zadovoljni? To ne možemo znati sve dok se ne organizira neki idući meč te nakon što vidio interes oko njega te njegov uspjeh. Ovaj je vjerojatno uspio u svojoj namjeri, a oni koji su očekivali pravi boks ga nisu niti pogledali ili su se zadovoljili "undercardom" na kojem je bilo stvarno dobrih mečeva.

Klikom na naslovnu fotografiju pogledajte foto galeriju s meča.

Linker
14. travanj 2024 00:04