K1 i Boks

Francis Ngannou nahvalio Mikea Tysona kao trenera: ‘Da sam samo djelić onoga što je on, boks bi bio lakši‘

Francis Ngannou, Dewey Cooper i Mike Tyson 

 Ian Maule/AFP/Profimedia
Teško je zamisliti bilo koji scenarij osim onoga u kojemu Fury vrlo lako pobjeđuje, iako ne smije podcijeniti Ngannoua

Mike Tyson jedan je od glavnih ljudi koji su bili zaduženi za spremanje Francisa Ngannoua za večerašnji meč, a bit će zanimljivo za vidjeti kako će Ngannou izgledati u ringu protiv jednog Tysona Furyja. Šanse mu objektivno nisu velike, ali će svakako biti zanimljivo pogledati ovaj meč.

Upravo je Mike bio jedan od najvećih Francisovih borilačkih uzora, a sada i surađuju kao borac i trener. Upravo je zbog toga Ngannou jako zahvalan te je rekao kako mu je Tyson velika motivacija i da mu je puno pomogao u ovim pripremama.

‘‘Tyson s vremena na vrijeme pruži ruku, ponudi svoju ekspertizu. Njega sam specifično pitao da me trenira još prije četiri godine, davno prije nego je ova borba uopće bila u planu. To je bio prvi put da sam ga upoznao. On u sebi ima nešto motivirajuće, nešto inspirirajuće. Da mogu barem biti dio boksača kakav je bio on, boks bi mi bio puno lakši‘‘, rekao je Ngannou jučer nakon vaganja.

‘‘Onda smo uspjeli dovesti Mikea Tysona da mi bude trener, a prva stvar koju mi je rekao jest da ne brinem jer i Fury ima dvije ruke i dvije noge, kao ja. To je dovoljno za večeras. Tyson Fury je najbolji boksač, ali to prestaje ove subote‘‘, zaprijetio je Francis.

Teško je zamisliti bilo koji scenarij osim onoga u kojemu Fury vrlo lako pobjeđuje, iako ne smije podcijeniti Ngannoua. Poraz od njega bi značio katastrofu za njegovu karijeru, ali i ostavštinu, tako da itekako ima što za izgubiti iako pojas nije u igri.

Linker
04. svibanj 2024 06:58