K1 i Boks

Francis Ngannou nakon poraza nema vremena za žaljenje: ‘Stvarno ne vidim ništa što sam trebao uraditi drukčije‘

Francis Ngannou 

 Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia
‘Predator‘ ne žali ni malo nakon svog drugog poraza u boksu protiv Anthonyja Joshue

Nakon spektakularnog nokauta Anthonyja Joshue pretprošli petak mnogi su propitkivali vještine i spremu Francisa Ngannoua. Kamerunac je u razgovoru za emisiju Ariela Helwanija “MMA Hour” rekao da on jednostavno nimalo ne žali za porazom.

“Postoji jedna stvar koja mi je pomogla da budem OK s porazom - trening kamp. Jednostavno imao sam svoj najbolji trening kamp”, rekao je mirno Ngannou te nadodao: “Bio sam u najboljoj kondiciji, najboljoj. Ne vidim što sam trebao drugačije odraditi. Trening kamp u Rijadu je bio odličan i sve je bilo dobro osim na dan borbe kada su stvari bile čudne.”

Ngannou se također osvrnuo na taktiku i samu borbu. “Ponavljam, ne žalim ni za čim. Sada kada sam izgubio mnogi mogu reći trebao si uraditi ovo, trebao si uraditi ono. Moja obrana je bolja u kontra gardu nego klasičnom. Nikada na treningu nisam primio čisti desni kroše kada sam stajao u kontra gardu.” Zanimljivo je to što “Predator” pokazuje veliku dozu samosvjesnosti što se tiče boksačkih taktika i eventualnih grešaka. “S tim istim kontra gardom sam praktički pobijedio Tysona Furyja. Stojim iza toga” rekao je Kamerunac s ipak malo žustrijim tonom nego inače.

Dotaknuo se Francis Ngannou i svoje budućnosti te je poručio svim svojim fanovima da postoji još “želje” u njemu za dokazivanjem. Nastavit će svoj borilački put, vrlo vjerojatno u PFL-u iako ne isključuje nove boksačke avanture. “Ne smeta mi što ljudi pričaju. Došao sam do te točke kada mi to više nije bitno. Mislim da ipak zaslužujem respekt boksačkih fanova jer sam ipak poremetio njihov svijet”. Francis Ngannou je više puta pokazao karakter, a sada ga čeka najveći ispiti do sada.

Linker
21. travanj 2024 00:34