K1 i Boks

Francis Ngannou o Anthonyju Joshui: ‘Nije me briga za njega, svi znaju što želim!‘

Francis Ngannou

 AMY KAPLAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Amy Kaplan/zuma Press/profimedia
Britanac je u početku bio opcija, ali očito više nije privlačan Kameruncu

Francis Ngannou je jasno dao do znanja s kim se želi suočiti nakon impresivne izvedbe protiv Tysona Furyja u Saudijskoj Arabiji. Ngannou je debitirao u boksu nakon što je bio prvak u teškoj kategoriji u UFC-u, a malo je obožavatelja MMA zvijezdi davalo puno nade da će se natjecati. Ipak,37-godišnjak je šokirao svijet svojom izvedbom i čak bacio aktualnog WBC prvaka u nokdaun tijekom trećoj rundi.

Fury je pobijedio borbu podijeljenom odlukom, nešto s čime se neki stručnjaci nisu složili, a Eddie Hearn je otišao toliko daleko i kazao da je rezultat bio "pljačka". Hearn i njegov borac, Anthony Joshua, prethodno su odbacivali potencijalni meč protiv Ngannoua, ali nakon njegovog nastupa u Rijadu, promotor Matchrooma jasno je dao do znanja da "ne bi imali problema" da taj okršaj organiziraju već u prosincu.

"Ionako gledamo na taj datum (23. prosinca) za Joshuu. Možda ću im se obratiti i reći: Slušajte, ako tražite protivnika za Francisa Ngannoua, AJ je spreman, 23. prosinca, nema problema. Volio bih više vremena za promociju da tu borbu učinim onim što jest, jednu od najvećih borbi ikad, ali nema problema, može i tada."

Međutim, Ngannou je sada teškaš s opcijama i isključio je sljedeću borbu protiv Joshue, rekavši da je u potpunosti usredotočen na revanš protiv "Kralja Cigana":

"Kao prvo, prerano je. Drugo, moj najveći fokus što se boksa tiče je revanš s Tysonom Furyjem. To mi je trenutno najvažnije, sve ostalo u boksu dolazi poslije."

Ngannou je nakon toga rekao da je spreman pričekati da se Fury bori protiv Oleksandra Usyka prije nego što ga ponovno izazove.

“Bio bih spreman pričekati, oni će se boriti negdje u veljači umjesto 23. prosinca, što je moja krivnja, nisam ga trebao ‘otvoriti‘, onda bi se borili u prosincu i onda bismo možda to odradili ranije sljedeće godine."

Na njegovu žalost, 37-godišnjak će možda morati čekati dulje nego što misli jer je objavljeno da ta borba ima ugovorenu klauzulu o revanšu.

Linker
04. svibanj 2024 23:59