UFC

Cormier rekao kako su Ngannouve opcije limitirane bez UFC-a: ‘Partnerstvo s jednom televizijom će biti astronomsko‘

Francis Ngannou 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ukoliko PFL ne pronađe nekog adekvatnog za Francisa, izgleda da ćemo ga onda gledati isključivo u boksu

Odlaskom iz UFC-a Francis Ngannou je dobio ono što želi, barem kada je u pitanju angažman u profesionalnom boksu. Međutim, čelnici PFL-a su proteklih tjedana nekoliko puta javno priznavali da trenutno nemaju teškaša koji bi bio dovoljno zanimljiv za Ngannoua, tako da i dalje ima odriješene ruke što se boksa tiče.

Ovdje dolazimo do jednog bitnog zaključka, a to je da bez UFC-a Ngannou nema toliko zanimljivih protivnika u MMA-u. S tim se slaže i UFC-ov komentator Daniel Cormier, a tvrdi da UFC sprema novo partnerstvo s popularnom televizijom te da se s te strane Francis možda i zaletio:

‘‘Gledajte, kad se Ngannou borio protiv Tysona Furyja, to je bila ogromna stvar. Bilo je to ogromno za Francisa financijski, to je bila najbolja stvar koja mu se mogla dogoditi. Međutim, UFC ide naprijed. Ja sam unutra i znam stvari zbog kojih nitko neće biti razočaran. Iskreno, ne vidim koju oni veliku borbu mogu organizirati za njega‘‘, rekao je Cormier u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Mislim da cijela MMA zajednica treba slaviti Ngannoua zbog ovoga što je učinio, ali novo partnerstvo s jednom televizijom će biti astronomskih razmjera. Tu je i partnerstvo s Bud Lightom od 100 milijuna dolara, kupili su i WWE. Govorimo o kompaniji vrijednoj 5 milijardi dolara‘‘, dodao je DC.

Ukoliko PFL ne pronađe nekog adekvatnog za Francisa, izgleda da ćemo ga onda gledati isključivo u boksu. Prava je to šteta jer se radi o najboljem MMA teškašu današnjice, odnosno o sportu u kojem je izgledao nepobjedivo posljednjih godina.

Linker
30. travanj 2024 13:18