K1 i Boks

Furyjev promotor objasnio zašto su iznenadno najavili meč s Usykom: ‘Hrgović nas je mogao prestići‘

Tyson Fury i Frank Warren

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Fury i Usyk bi se mogli boriti već i ove godine u dvanaestom mjesecu, naravno, ukoliko Fury iz meča protiv Ngannoua izađe neozlijeđen

Prije nekoliko tjedana je kao grom iz vedra neba stigla vijest kako su Tyson Fury i Oleksandr Usyk potpisali ugovor za borbu u kojoj ćemo dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije. Bilo je to otprilike mjesec dana prije ugovorene borbe s Nganonuom, tako da se mora priznati da je trenutak bio vrlo čudan.

Rijetko kad vidimo situaciju da se neki meč najavi dok borac još nije odradio onaj ispred njega, no Frank Warren je ipak javnosti odlučio obznaniti zbog čega su se odlučili na takav korak.

‘‘Razlog zbog kojega smo to tako najavili jest taj što ugovori moraju biti dostavljeni nadležnim organizacijama, pogotovo IBF-u. To smo morali učiniti da nas ne prestigne Filip Hrgović, odnosno prije nego IBF naredi da se Usyk mora boriti protiv njega. Morali smo im dostaviti ugovor jer IBF trenutno ima prioritet‘‘, objasnio je Warren za TNT Sports Boxing.

‘‘Isto tako smo znali da kad predamo ugovor, informacija bi vrlo brzo iscurila. Morali smo uhvatiti bika za rogove. U idealnom svijetu ja ne bih još rekao da je ugovor potpisan. Prvo bih pričekao da Tyson riješi Ngannoua i da odradi taj posao. Mi bi smo voljeli da smo to mogli učiniti na taj način. Jednom kada zvono zazvoni, bit će to Tysonova borba‘‘, zaključio je.

Fury i Usyk bi se mogli boriti već i ove godine u dvanaestom mjesecu, naravno, ukoliko Fury iz meča protiv Ngannoua izađe neozlijeđen. Nadajmo se svi skupa da će tako biti i da ćemo već u ovoj godini dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije.

Linker
28. veljača 2024 09:28