K1 i Boks

Francis Ngannou održao lijep govor nakon meča: ‘Sada znam da se mogu baviti boksom, vratit ću se još snažniji‘

Francis Ngannou i njegova majka

 Screenshot (youtube, Tnt Sports Boxing)
Najbolji MMA teškaš na svijetu oduševio je svojim debijem u profesionalnom boksu

Da vas je netko pitao koliko će rundi Francis Ngannou izdržati u ringu s Tysonom Furyjem, vjerojatno je jako mal broj vas koji biste rekli da će preživjeti svih deset rundi. Svaka čast onima koji su vjerovali u Ngannoua, jer Francis je uistinu izdržao svih deset rundi. Ne samo da je izdržao, nego je odradio odličan meč, a na koncu je poražen podijeljenom sudačkom odlukom. Ovo je jedan od onih poraza koji gotovo da ne nose gorčinu, a Ngannou je neposredno nakon meča djelovao sasvim zadovoljno odrađenim poslom.

‘‘Osjećam se fantastično! Jako sam sretan, iako meč nije otišao na moju stranu. Želim zahvaliti Saudijcima jer su mi pružili priliku da još jednom dokažem ljudima da nisu u pravu. Možda sam večeras ostao kratak za pobjedu i možda sam ranjen, ali mogu i ja gristi. Ja sam borac, spreman sam boriti se bilo kada i možemo odraditi revanš u bilo kojem trenutku. Siguran sam da ću se još poboljšati. Ovo je bio moj prvi boksački meč. Ne želim tražiti izlike, izgubio sam, ali vratit ću se treninzima, radit ću još jače, uz nešto više iskustva i osjećaja za ovu igru. Vratit ću se još snažniji.‘‘, započeo je Ngannou, a zatim je poručio kako njegova boksačka priča neće završiti na ovom meču.

‘‘Na početku sam bio nervozan jer je ovo novi sport za mene i nešto čime se dosad nisam bavio. Sada znam da se mogu baviti ovim sranjem. Budite spremni!‘‘

Najupečatljiviji trenutak ove borbe svakako je nokdaun u trećoj rundi. Francis Ngannou lijevim krošeom odlično je pogodio Furyja i poslao ga je na tlo. Nije bilo dovoljno za doći do pobjede, ali dugo će se pričati o debitantu koji je svjetskog prvaka poslao na tlo.

Odlično je Ngannou izgledao u svom boksačkom debiju, a treba dodati kako je čak 644 dana izbivao izvan borilišta. Posljednji meč uoči ovog protiv Furyja, Ngannou je odradio još u prvom mjesecu 2022. godine. Jednoglasnom odlukom sudaca tada je porazio Ciryla Gane, a nedugo poslije uslijedila je operacija koljena. Dugo se Ngannou oporavljao, a u razgovoru nakon meča, Ngannou je upitan je li svih 644 dana iskoristio kako bi se pripremao za boksački debi.

‘‘Nisam se pripremao svih 644 dana jer sam se oporavljao od teške ozljede (koljena). Moj trening kamp trajao je tri i pol mjeseca. Slušajte, ne planiram tražiti nekakve izlike. Naporno sam radio, dao sam sve od sebe, a znam da mogu raditi još napornije. Poznajem sebe i svoju posvećenost. Okupit ću se sa svojim timom, pogledat ćemo što možemo napraviti kako bih napredovao i vratit ćemo se još bolji. Večeras sam se bojao vode, a sada znam kakva je temperatura te vode. Spreman sam vratiti se ovdje i preuzeti primat.‘‘, rekao je Ngannou u jako lijepom govoru nakon meča, a snimku njegovog i Furyjevog govora nakon meča možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 05:03