K1 i Boks

Javio se i Usyk, komentirao je Furyjevo izdanje protiv Ngannoua: ‘Možda ga nije ozbiljno shvatio‘

 Oleksandr Usyk 

 Amer HILABI/AFP/Profimedia
Fury je ipak pošteno pobijedio u ovom meču, ali ako kažemo da je Ngannou moralni pobjednik, nećemo pogriješiti

S velikom zabrinutošću u očima je Oleksandr Usyk iz prvih redova gledao sinoćnji okršaj između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua. Da je Francis uspio otići do kraja i uistinu pobijediti Furyja, vjerojatno bi i on ostao bez meča i velike financijske ‘‘injekcije‘‘ koju će od tog meča dobiti.

Nokdaun, šteta na licu, teturanje… sve je to Ngannou priuštio ‘‘Kralju cigana‘‘ sinoć u Rijadu. Usyk je bio vidno zabrinut, a sada se konačno i oglasio povodom ovog lošeg nastupa njegovog idućeg protivnika, protiv kojeg će se boriti za titulu apsolutnog prvaka teške kategorije:

‘‘Imam osjećaj kao da se igrao. Ne kažem u smislu da se pretvarao, ali ja ću svakako sada trenirati na svojih 100 posto. Ali slušajte, sve je ovo boks. Možda je bio element iznenađenja. Možda. Bio je show, tako da se vidimo 23. prosinca‘‘ komentirao je Usyk nakon meča za Fight Hub TV.

‘‘Ne znam hoće li mi ovo dati više samopouzdanja, nemam pojma. Slušajte, Ngannou je svjetski prvak u MMA-u, jak je udarač. Na sve to imate element iznenađenja. Vjerojatno ga ni nije shvatio ozbiljno, govorio je kako je MMA borac, bla, bla. Bio sam iznenađen nokdaunom, govorio sam Francisu da bude oprezan, a Tysonu da baca direkt i da se kreće‘‘, dodao je Usyk.

Fury je ipak pošteno pobijedio u ovom meču, ali ako kažemo da je Ngannou moralni pobjednik, nećemo pogriješiti. Dokazao je kako je ipak dostojan natjecati se s najboljim teškašima, a nadamo se da će u budućnosti tako i biti.

Linker
02. svibanj 2024 17:43