K1 i Boks

Francis Ngannou opleo po sucima pa najavio potencijalni revanš s Furyjem: ‘Vjerujem da ćemo ovo ponoviti‘

Francis Ngannou

 FAYEZ NURELDINE Afp
‘Predator‘ je u svom posljednjem javnom istupu zatražio sankcije za suce koji su sudili njegov meč s WBC-ovim prvakom

Francis Ngannou tijekom nedjelje je odradio nekoliko javnih istupa i u svakom od njih dao do znanja kako nije zadovoljan ishodom subotnjeg meča s Tysonom Furyjem. "Predator" je nezadovoljstvo najprije izrazio putem Twitter profila, onda je za ESPN rekao kako smatra da je u ringu Boulevard Halla u Rijadu napravio dovoljno da pobjeda ode na njegovu stranu, da bi na svom YouTube kanalu otišao i korak dalje, te prozvao suce.

"Uvjeren sam da sam pobijedio u toj borbi, ali nisam bio iznenađen onim što se sinoć dogodilo. Znao sam da će se to dogoditi. … Mislim da je to šteta za boks. Mislim da je to šteta za ovaj sport. Mislim da te suce treba sankcionirati. Želim razumjeti zašto ti suci tako sude", rekao je 37-godišnji Kamerunac u svom posljednjem istupu, a onda i najavio potencijalni revanš s "Gypsy Kingom":

"Mislim da će se Tyson boriti protiv Oleksandra Usyka. Ne znam kada točno, tako da ne znam kada ćemo moći odraditi uzvrat, ali vjerujem da ćemo ovo ponoviti. U međuvremenu, još imam neke MMA borbe. Možda odem u PFL, dobijem nekoliko borbi i onda se vratim boksu. Uskoro ćemo se sresti. Prošle su gotovo dvije godine otkako sam se zadnji put natjecao (u MMA-u), pa mislim da bih se trebao vratiti za pet do šest mjeseci i barem se dvaput natjecati sljedeće godine. Zapravo nemam preferencija (MMA ili boks), ali imam uzbuđenje zbog boksa nakon sinoć".

Za razliku od sinoćnjeg meča Ngannoua i Furyja, uoči kojeg su mnogi borilački fanovi kako "ne žele to gledati", revanš interesira mnoge i ne bi bilo iznenađenje da do njega u budućnosti doista i dođe.

Linker
02. svibanj 2024 21:17