K1 i Boks

Zastrašujući nokauter poručio Ngannouu: ‘Brojke ne lažu. Sretan sam zbog tebe, ali udaram jače!‘

Francis Ngannou

 WIKTOR SZYMANOWICZ/AFP/PROFIMEDIA Wiktor Szymanowicz/afp/profimedia
Više od 97 posto pobjeda ostvario je nokautom

Dva borca tvrde da trenutno najjače udaraju u boksu – zapravo Francis Ngannou vjeruje da je on najveći udarač u svim borilačkim sportovima.

Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji Ngannou sada će zauvijek biti poznat kao čovjek koji je tijesno izgubio podijeljenom odlukom Tysona Furyja u svom boksačkom debiju.

Ngannou je postavio svjetski rekord za najsnažniji udarac na svijetu nakon što je jednom zabilježio udarnu snagu od 129.161 jedinica na PowerKubeu – stroju koji se koristi za mjerenje udarca izračunavanjem njegove snage, brzine i točnosti. Rekord je postavio 2018. i još ga nije srušio. Njegov rezime u MMA borbama također je impresivan, s 12 pobjeda nokautom u 17 borbi u UFC-u što ga je nedavno navelo da sa sigurnošću odgovori kada su ga pitali tko može baciti najjači udarac u svim borilačkim sportovima.

Govoreći za SHOWTIME Sports, Deontay Wilder je to osporio. Nije prozivao i pljuvao po Kameruncu, čak suprotno, ali tvrdi da njegov boksački rezime govori sam za sebe.

“Sretan sam zbog njega, ali stvar je u tome da žene lažu, muškarci lažu, ali brojke ne lažu, dušo. Radim to jako dugo i svatko tko se borio sa mnom je završio na podu. Nisam siguran je li i kod njega tako", kazao je.

Od ukupno 46 borbi, 42 od 43 pobjede bile su nokautom, što mu daje ukupni omjer od 97,67 posto. Upravo ta snaga daje "Brončanom bombarderu" samopouzdanje da uđe u bilo koju borbu znajući da mu treba samo jedna sekunda da je završi.

Sljedeći koji će biti na kušnji jest Joseph Parker 23. prosinca, a nakon tog meča, očekuje se sraz s Anthonyjem Joshuom. Postoji šansa da će se susresti s Ngannouom u borbi s modificiranim pravilima, tako da, puno toga ga čeka...

Linker
15. svibanj 2024 01:23