K1 i Boks

Francis Ngannou uputio apel Usyku: ‘Molim te, stani sa strane. Ono što najviše želim jest revanš s Furyjem!‘

 FAYEZ NURELDINE Afp
Ako se to ne dogodi, vraća se u MMA početkom iduće godine

U idealnom slučaju, Francis Ngannou bi iduću borbu želio revanš protiv Tysona Furyja. Nakon što je "Kralja Cigana" doveo do podijeljene odluke u njihovom boksačkom meču prošle subote u Saudijskoj Arabiji, Ngannou se želi osvetiti za poraz. Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji, koji je bacio Furyja u nokdaun tijekom treće runde smatra da je dobio borbu.

Ngannou je trenutno pod ugovorom s PFL-om i planira ući u kavez u nekom trenutku sljedeće godine. Međutim, radije bi prvo riješio stvari s Furyjem.

"Revanš je ono što najviše želim sljedeće. Trenutno postoji podosta opcija za mene, ali ovo je nešto što mislim da je najbolje za mene, a uostalom mi je to na samom vrhu prioriteta", izjavio je za TMZ.

Očekuje se da će se Fury sljedeći put kada uđe u ring suočiti s Oleksandrom Usykom, što je već bilo u pripremi prije nego što se borba Fury-Ngannou uopće dogodila. Njihova borba za naslov apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji navodno će se dogoditi u veljači, ali Ngannou se nada da će se prije toga nekako ponovno susresti s Furyjem.

"Moj najbolji scenarij u boksu je čekati Furyja i zato molim Usyka: Stani sa strane, molim te. Ako Usyk to može napraviti i pustiti me da se borim protiv Furyja, tako će i biti. Onda ću ih pustiti da rade što god rade. Vratit ću se, možda odraditi MMA borbu i vratiti se i povesti neke ljude u boks. Planiram se boriti potencijalno dva puta sljedeće godine, možda u veljači ili ožujku."

Ako Ngannou odmah ne dobije željeni revanš, spreman je vratiti se u MMA i navući boksačke rukavice do kraja 2024. godine.

"Ako ne uspijem, još uvijek se mogu boriti u veljači ili ožujku u MMA-u. Onda očekujem boksački meč do kraja godine, ovaj put u listopadu jer će mi to dati najmanje sedam do osam mjeseci da se oporavim od svoje MMA borbe u slučaju da se nešto nepredviđeno dogodi", zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 09:46