K1 i Boks

Frank Warren istaknuo jedan potez Joea Joycea kao veliku pogrešku: ‘Morat će dobro razmisliti o tome‘

Joe Joyce (lijevo) i Frank Warren (desno)

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Poznati boksački promotor progovorio je o sljedećim koracima za Joea Joycea

Još od devetog mjeseca prošle godine i pobjede nad Josephom Parkerom, Joe Joyce u očima mnogih kotirao je kao jedan od najboljih teškaša na svijetu. Zajedno sa svojim promotorima, Joyce je zazivao najveće moguće mečeve.

Tvrdili su da ih Joshua izbjegava, a bili su spremni uskočiti u meč protiv Oleksandra Usyka ili Tysona Furyja u slučaju da se njih dvojica ne dogovore. Dok su čekali rasplet pri vrhu teške, pristali su na meč između Joycea i Zhileija Zhanga.

Kineski teškaš trebao je poslužiti kao ‘‘usputna stanica‘‘ na putu prema vrhu. Zhang je u meč protiv do tada neporaženog Joycea ušao nakon poraza od Filipa Hrgovića i očekivala se još jedna ‘‘laka pobjeda‘‘ Joycea. Ali Zhang je imao drukčije planove.

Srebrni s Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine razvalio je Joycea i došao je do pobjede tehničkim nokautom u šestoj rundi. Zhang je to napravio na gostujućem terenu u Londonu i dokazao je da Joyce ipak ne pripada samoj eliti. Sigurno su i Joyceovi promotori poput Franka Warrena ostali neugodno iznenađeni, a Warren je nešto opsežniji osvrt za portal Boxing Scene.

‘‘Prvo i najvažnije, bio je to strašan meč u Copper Boxu, a atmosfera i podrška za Joea Joycea bila je nešto posebno. Veliki Joe očito zna kako privući publiku i siguran sam da je publika uživala u svemu, osim u konačnom ishodou.‘‘, započeo je Warren, a potom je pohvalio Zhanga.

‘‘Moram odati veliko poštovanje Zhileiju Zhangu koji se sjajno taktički pripremio, a taktiku je perfektno sproveo u djelo. Sudeći po viđenom u subotu navečer, on je sada pritajena sila (‘tiha sila‘) u teškoj kategoriji. Što se Joea (Joycea) tiče, on se krivo taktički pripremio i zatekla ga je loša noć u uredu. To se ponekad događa i ne umanjuje njegov položaj u ovom sportu. Ponekad jednostavno odaberete krivog protivnika u krivo vrijeme. Mislim da Joe i njegov tim moraju razmisliti zašto su odlučili da je dobra ideja skinuti toliku kilažu i doći osjetno manji. Time su umanjili njegovu snagu ususret meču protiv divovskog boksača. Mislim da je Joe pronašao optimalnu razinu u meču protiv Josepha Parkera i trebao se držati toga. To je nešto o čemu će morati razmisliti prije nego donese odluku oko revanša protiv Zhanga, a radi se o jako bitnoj odluci.‘‘

Joyce je inače u meč protiv Zhanga ušao sedam kilograma lakši nego u onaj protiv Josepha Parkera. Razlika između Zhanga i Joycea iznosila je čak 10 kilograma na službenom vaganju i ispostavilo se da Joyce ništa nije dobio skidanjem kilaže. Pokušao je Britanac vjerojatno dobiti na brzini, ali brzina jednostavno nije njegova jača strana.

Pred 37-godišnjakom sada je bitna odluka oko sljedećeg poteza u karijeri, ali Frank Warren ističe da oni ostaju iza njega i da uživa njihovu potpunu podršku, kao i ostali njihovi boksači nakon što upišu poraz.

‘‘Što god odluči, mi ćemo ga podupirati. Kad jedan od naših boksača naiđe na poteškoće, to nas samo zbliži i zatim pronalazimo način da ih dovedemo u još bolju poziciju nego prije. Ista stvar je bila s Anthonyjem Yardeom i Danielom Duboisom čije karijere nisu osjetile posljedice poraza koje su upisali.‘‘, pojasnio je Warren.

Inače, Frank Warren nedavno se našao na udaru našeg Filipa Hrgovića, jer je u tjednu uoči meča između Joycea i Zhanga omalovažio Filipovu pobjedu nad Zhangom. Više o tome možete pročitati OVDJE, a možda bi meč Hrgovića i Joycea također bio jako zanimljiva opcija, ako je Warren već tako uvjeren da Hrgović nije porazio Zhanga. Vjerujemo da bi Hrga rado ušutkao britanskog promotora.

Linker
16. travanj 2024 20:23