K1 i Boks

Freddie Roach: 'Mike Tyson ne poznaje pojam ekshibicije'

Freddie Roach
 Chris Farina / AFP
Jedan od najvećih svjetskih boksačkih trenera dao je zanimljivo razmišljanje o Mike Tysonu

Točno mjesec dana preostalo je do 28. studenog, odnosno dana kad će u ring ući Mike Tyson i Roy Jones Jr. te će odraditi svoj ekshibicijski meč. Iako su iz komisije savezne države Nevade rekli kako će se meč prekinuti ako dođe do prejakih udaraca ili prve vidljive štete na jednom od veterana, sve je više onih koji ne vjeruju da će tu biti riječ o ekshibiciji, nego da će se boksači ozbiljno potući.

Jedan od onih koji nikako ne vjeruju u to je Freddie Roach. Jedan od najvećih i najuspješnijih svjetskih trenera stava je da se boksač poput Mikea Tysona ne može prilagoditi nikakvom drugom načinu boksa osim onom gdje ulazi na sto posto i s namjerom da svog protivnika doslovno samelje.

"Razgovarao sam s Mikeom prije desetak dana i rekao sam mu da on ne zna što je to ekshibicija. On se smijao, ali znao je na što mislim. Mike je boksač stare škole koji zna za samo jednu brzinu, onu prema naprijed", rekao je Roach u razgovoru za Press Box, nastavivši:

"Znam da će Mike od prvog zvona krenuti prema konopcima. I mislim da će nokautirati Roya Jonesa. No, upozorio sam ga da mora paziti na Royev lijevi kroše u tijelo. To je udarac kojim je završio Virgila Hilla."

Roy Jones je nedavno rekao kako smatra da je meč odgođen za čak dva i pol mjeseca kasnije od prvobitno planiranog datuma jer je Tysonov tim smatrao da Mike nema šanse bez punih priprema. On također niti malo ne sumnja da će Tyson od prve sekunde krenuti svim silama i spreman je na takav pristup.

Linker
15. travanj 2024 14:19