K1 i Boks

Fury dobio savjete od bivšeg protivnika o tome kako bi trebao boksati s Usykom: ‘Mora raditi ove stvari‘

Oleksandr Usyk i Tyson Fury

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Smjernice Otta Wallina u teoriji zvuče legitimno, ali u praksi ih je poprilično teško izvesti

Nakon što je Oleksandr Usyk izašao kao pobjednik iz meča protiv Tysona Furyja za povijesno ujedinjenje svih "heavyweight" titula, boksački su fanovi na kalendaru već zaokružili 21. prosinca, datum kada će dva najbolja teškaša današnjice ponovno zaplesati među konopcima. Iako ovog puta na stolu neće biti IBF-ovog pojasa i dalje je riječ o monumentalnom meču, a shodno tome javnim se prostorom množe nove analize predmetnog okršaja. Svoje viđenje sada je iznio i Otto Wallin.

Švedski je teškaš sredinom rujna 2019. "Gypsy Kingu" pružio poprilično težak meč, koji je, na koncu, nakon 12 rundi izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom, a sada je svom nekadašnjem protivniku savjetovao kako bi se trebao boriti s neporaženim Ukrajincem.

"Morao ga držati podalje od sebe, ali to je teško, Usyk je jako dobar borac. Način na koji je pobijedio Furyja u prošloj borbi bio je poprilično nevjerojatan. Osobito za manjeg tipa koji dolazi iz ‘cruiserweighta‘, a na kraju ga je ozlijedio i zamalo nokautirao", rekao je Wallin u razgovoru za TalkSPORT pa dodao:

"Fury mora biti pametan i držati ga podalje od sebe. Mora koristiti dužinu svojih ruku, a kada mu se približi, zgrabiti ga i nasloniti svoju težinu na njega. Kad je prošli put, međutim, to pokušavao napraviti, Usyk se izvlačio i samo nastavio udarati".

Kao što i sam Wallin na kraju priznaje, Fury je i u prvom meču pokušavao primijeniti sličnu taktiku, no Usyk je imao rješenje za njegove trikove. Kako će to izgledati u revanšu, saznat ćemo za nešto manje od pet mjeseci.

Linker
03. rujan 2024 06:41