K1 i Boks

(VIDEO) Oleksandr Usyk prisjetio se svog posljednjeg poraza: ‘Bio sam bijesan‘

Oleksandr Usyk

 hanzagod YouTube
‘‘Sjećam se svih svojih poraza i sjećam se svih svojih pobjeda‘‘

Oleksandr Usyk bio je bijesan nakon poraza od ruskog boksača, Egora Mekhontseva, 2009. godine.

Posljednji put kad je Usyk poražen u boksačkom ringu bilo je na Svjetskom amaterskom prvenstvu u boksu prije 15 godina. Bilo je to polufinale koje je rezultiralo šokantnim porazom za Ukrajinca.

"Da, sjećam se", rekao je Usyk za Boxing King Media. "Bio sam bijesan jer po mom mišljenju nisam izgubio. Suci su po mom mišljenju pomogli mom protivniku. Bilo je to 2009., bio je svjetski prvak (Mekhontsev) u Milanu. Sjećam se svih svojih poraza i sjećam se svih svojih pobjeda."

Na natjecanju u Italiji Usyk je izgubio na bodove, ali ‘‘Mačak‘‘ i njegov tim vjerovali su da su učinili dovoljno da ostvare pobjedu te večeri, no suci su ih razočarali svojim bodovnim listićima koji su njegovog protivnika poslali u finale.

Mekhontsev je bio uspješan amater i osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine u poluteškoj kategoriji. Usyk je također osvojio zlatnu medalju na istim Olimpijskim igrama, ali u teškoj kategoriji, pobijedivši Talijana, Clementea Russa, u finalu.

Time je završio svoju amatersku karijeru s fantastičnim omjerom od 335 pobjeda i 15 poraza. Zatim je postao profesionalac i postigao ogroman uspjeh gdje još uvijek nije poražen u elitnim redovima.

Usyk je postao apsolutni svjetski prvak u cruiser kategoriji 2018. pobijedivši Murata Gassieva i osvojivši sva četiri pojasa. Potom je prešao u tešku kategoriju kako bi svladao protivnike poput Anthonyja Joshue, Daniela Duboisa i Dereka Chisore.

Konačno se susreo i s Tysonom Furyjem u borbi za sve pojaseve i ponovno ostvario pobjedu kojom je ušao u povijest kao prvi apsolutni prvak u teškoj kategoriji u eri četiri pojasa.

To ga je svrstalo među najveće borce svih vremena u povijesti ove kategorije, a njegovi uspjesi još nisu gotovi. Ponovno će se boriti s Furyjem u uzvratnom meču 21. prosinca.

Linker
21. kolovoz 2024 11:48