K1 i Boks

Fury i Jon Jones nastavili raspravu, Jones ga na kraju ipak ušutkao: ‘Drago mi je da smo ovo utvrdili‘

Tyson Fury i Jon Jones

 Screenshot (instagram, Tyson Fury, Jon Jones)
Tyson Fury nije bio voljan pristati na MMA meč protiv jednog od najboljih MMA boraca u povijesti

Joe Rogan jednom od svojih izjava podigao je puno prašine i stvorio je određene tenzije na relaciji Tyson Fury - Jon Jones. Popularni UFC-ov komentator i ‘‘podcaster‘‘ prije nekoliko dana dao je izjavu u kojoj je istaknuo kako bi Jon Jones uništio Tysona Furyja ukoliko bismo ih zatvorili u prostoriju iz koje bi samo jedan mogao izaći.

Tyson Fury bio je tih dana inaktivan na društvenim mrežama, ali jučer se vratio i oglasio se na Roganove navode. Naravno da ‘‘Gypsy King‘‘ kao jedan od najboljih teškaša na svijetu nije bio zadovoljan tom Roganovom izjavom i javnosti je poručio:

‘‘Čuo sam Rogana kako govori nešto o meni, ali nisam bio aktivan na društvenim mrežama i nisam odgovorio tom malom, ćelavom ‘midgetu‘. Čuo sam da je izjavio kako bi me Jon Jones razvalio da se nađemo u istoj prostoriji. Ne bih se složio. Ne postoji čovjek koji bi me mogao ‘razvaliti‘. Što god da se dogodi u toj prostoriji, ja bih bio taj koji je izašao iz prostorije. Nikakav problem.‘‘, rekao je Fury.

Jonesov odgovor nismo dugo čekali, a ‘‘Bones‘‘ je jednostavno pozvao Furyja na obračun.

‘‘Hej, Tysone. Čini se da te Joe (Rogan) pogodio u živac. Priznat ću da si nedodirljiv u ringu (u boksačkom meču, op.a.), ali nemojmo to pobrkati s onim što bi se dogodilo ako bi ti kročio u moj kavez. Ako želiš razriješiti neka od svojih pitanja, nazovi Danu (Whitea). Ja ću ti pomoći.‘‘, poručio je Jones.

Tyson Fury u međuvremenu se posvetio prozivanju i raspravi nekih drugih boraca, ali nije ignorirao Jonesa i kasnije je uzvratio na odgovor koji mu je Jones uputio. ‘‘Gypsy King‘‘ odmah je odbacio mogućnost MMA borbe.

‘‘Vidim da se Jones uzbudio. Jone, ti pričaš o borbi u kavezu. Ja nisam borac u kavezu (MMA borac). Ja sam boksač, zapravo najbolji boksač. Ako želiš doći u boksački ring i boriti se protiv mene, budi moj gost. Daj mi do znanja. Ne moraš zvati nikog drugog, nazovi mene, jer radi se o boksačkom meču, a ja sam šef ove igre.‘‘, poruka je Furyja za jednog od najboljih MMA boraca u povijesti.

Tyson Fury ovime je vjerojatno potvrdio navode Joea Rogana. WBC-ov prvak teške kategorije nije spreman upustiti se u slobodnu borbu protiv UFC-ovog prvaka teške kategorije, što je očekivano. Rogan je upravo o tome i govorio, ali Tyson Fury nije se trebao ljutiti zbog takve izjave.

Uočio je i Jon Jones da je Tyson Fury brzo povukao kočnicu i da je shvatio kako mu ne može parirati u slobodnoj borbi. Jonesovim ‘‘tvitom‘‘ ova rasprava između Furyja i Jonesa vjerojatno će i završiti.

‘‘Jučer je Tyson (Fury) govorio ‘Ne postoji živući čovjek koji me može poraziti‘, a danas govori ‘Jon me nikada ne bi pobijedio u boksačkom ringu‘. Da, drago mi je da smo to utvrdili. Promijenio si svoj ‘beat‘ brže od Travisa Barkera, impresivno.‘‘, zaključio je Jones, a Travis Barker inače je bubnjar grupe Blink 182.

Fury i Jones na kraju krajeva privukli su podosta pažnje, ali ono što publika želi jesu borilački nastupi ove dvojice. Jon Jones je utihnuo po pitanju meča protiv Stipe Miočića i još uvijek nemamo datum te borbe.

Tyson Fury s druge strane bio je glavni krivac za propadanje pregovora između njega i Oleksandra Usyka. Dok se Usyk okrenuo novim opcijama i radi ka ugovaranju meča protiv Daniela Duboisa, Tyson Fury nije ni blizu ugovaranja sljedećeg nastupa.

Linker
20. travanj 2024 10:28