K1 i Boks

Fury ismijava Chisoru zbog oklade na Whytea: ‘On je sada beskućnik‘

Frank Warren, Tyson Fury i SugarHill Steward

 Screenshot (youtube, Bt Sport Boxing)
Derek Chisora bio je poprilično uvjeren da će Whyte nokautirati Furyja

Veliki favorit prema mišljenju kladionica, bio je Tyson Fury uoči borbe s Dillianom Whyteom. Koeficijent na pobjedu ''Gypsy Kinga'' u prosjeku je iznosio oko 1.20, dok se na pobjedu Whytea koeficijenta kretao od 5.00 pa naviše.

Pokazalo se kako su ''bookmakeri'' odradili domaću zadaću i dobro su procijenili kako će se odvijati stvari unutar ringa. Whyte je djelovao kao nekoliko klasa lošiji boksač i niti trenutka nije ugrozio Furyja. Nije niti ''Gypsy King'' bio naročito uvjerljiv, ali radio je onoliko koliko mu je trebalo da kontrolira borbu, prije nego li je sve završio aperkatom u šestoj rundi.

Uoči borbe, priliku za prognoze i analize dobili su i mnogi poznati boksači. Anthony Joshua stao je na stranu Whytea, ali više se radilo o navijačkom potezu. 38-godišnji Derek Chisora otišao je puno dalje sa svojim najavama Whyteove pobjede.

''Spreman sam uložiti kuću da će Whyte nokautirati Tysona Furyja. Tyson je moj prijatelj i znam da me sluša - Tysone, završit ćeš nokautiran.'', pričao je Chisora za Talk Sport.

Chisora je i uoči meča ostao pri svojim prognozama, a Joseph Parker kontrirao mu je tako što je svoju kuću stavio kao ulog na pobjedu Furyja nokautom. Tyson Fury s oduševljenjem je dočekao konferenciju za medije na kojoj je mogao podbadati Chisoru.

''Derek Chisora je sada beskućnik. Žao mi je što vam to svima moram reći. Izgubio je svoju kuću koja sada pripada Josephu Parkeru. Derek, ja imam kuću pokraj svoje u Morecambe. Dobro došao si u bilo kojem trenutku brate. Ali poanta priče je da se nikada ne kladite u svoju kuću, osim ako niste milijun posto sigurni. Kad je teška kategorija u pitanju, nikad ne možete biti sigurni. On je sada beskućnik, a ja mu želim sreću.'', rekao je Fury.

Naravno, oklade Parkera i Chisora prošle su u šaljivom tonu i Chisora nije zapravo ostao bez svog doma. Nema sumnje kako će Derek ipak u budućnosti pripaziti s preoptimističnim prognozama.

Inače, Chisora je u svojoj karijeri boksao protiv Whytea, Furyja, a i Josepha Parkera. Sva trojica navedenih boksača, Chisoru su dvaput pobjeđivali, a sada je izgubio i okladu od Josepha Parkera.

Linker
25. travanj 2024 18:00