K1 i Boks

Fury najavio kako će prebiti Ngannoua, brzo je dočekao odgovor Kamerunca

Tyson Fury
 RINGO CHIU/AFP
Igrom slučaja došlo je do neočekivanog međusobnog ‘podbadanja‘ Tysona Furyja i Francisa Ngannoua

Gostovanje Francisa Ngannoua u podcastu Mikea Tysona dovelo je do jedne zanimljive situacije. Naime, UFC-ov prvak teške kategorije govorio je o svojim boksačkim ambicijama, otkrivši kako nakon još nekoliko MMA borbi planira preseliti u boksački ring. Uostalom, upravo boksom se on i namjeravao baviti kad je iz Kameruna došao u Francusku, ali je igrom slučaja završio u MMA dvorani, a ostalo vjerojatno jako dobro znate.

Osim boksačkih ambicija, Ngannou je otkrio kako bi boksač protiv kojeg bi volio ući u ring bio Tyson Fury. Svjetski prvak prema WBC-u mogao je biti polaskan time, no reagirao je na malo drugačiji način. Odlučio je objaviti fotografijeu Tysona i Ngannoua, koju je "Iron Mike" nedugo prije podijelio, uz značajan komentar.

"Nakon što prebijem Anthonyja Joshuu, riješit ću i ovog tipa. Francis Ngannou je lak posao", napisao je Fury.

Kako je Ngannou u posljednje vrijeme podosta aktivan na društvenim mrežama, ovo mu nije promaklo pa je uslijedio odgovor. Podijelio je Furyjevu fotografiju iz meča protiv Otta Wallina. U pitanju je onaj meč između dva okršaja s Deontayem Wilderom, u kojem je "Kralj cigana" doživio veliku posjekotinu.

"Ako ti je ovaj tip to napravio, što misliš da ću ti ja", napisao je Ngannou uz spomenutu fotografiju i to kao odgovor na gore spomenutu Furyjevu objavu.

Ovaj meč trenutno je daleko od ikakvih realnih mogućnosti, budući da obojica imaju posla u svojim primarnim sportovima. No, zanimljivo je vidjeti na koji način grade priču za možebitni okršaj u budućnosti. Tko zna, sve je zapravo moguće, posebno ako Ngannou nekoliko puta na svoj poznati način obrani teškašku titulu. Onda njegov odlazak u boks zapravo nikome ne bi bio nešto nerealno ili pretjerano. Zapravo bi ga tamo tada vjerojatno svi voljeli vidjeti.

Linker
19. travanj 2024 13:14