K1 i Boks

Fury ne krivi Usyka što želi više novca: ‘On je varalica koja bježi od mene, od Saudijaca će dobiti 100 milijuna‘

Tyson Fury 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedini koji je u cijeloj priči pohlepan jest upravo Fury koji bi dobio 70 posto ukupnog honorara od borbe s Usykom

Tyson Fury je sabotirao pregovore za meč protiv Oleksandera Usyka u kojemu bi konačno dobili prvaka koji je nakon više od 20 godina ujedinio sve titule u teškoj kategoriji. Iako je Usyk pristao na svega 30 posto honorara, Furyju to nije bilo dovoljno nego je pred njega počeo stavljati zahtjeve na koje niti jedna razumna osoba ne bi pristala.

Nakon toga, po običaju, su Fury i njegova obitelj počeli javno blatiti Ukrajinca. Otac John Fury je rekao da od Usyka traže javnu ispriku (!?) da opet uđu u pregovore, a sada je Tyson rekao da ipak ne krivi Usyka što želi više novca, a evo i zašto:

‘‘Volio bih se boriti protiv Usyka za ujedinjenje titula. Ali u ovom trenutku Usyk trči kao pravi varalica, toliko brzo trči da ne može dovoljno brzo bježati od mene. Jedini razlog zbog kojeg se oba borba nije dogodila jest taj što Usyk želi više novca‘‘, rekao je Fury za Foxify Trade Twitter Spaces.

‘‘Ne mogu ga kriviti jer su ovo kratke karijere i biznis. Tako da nije da ja mrzim Usyka i ne želim se što se iz nekog razloga ne želi boriti sa mnom. Ovo je striktno biznis. Usyk želi veliki novac, od Saudijaca će dobiti 100 milijuna za borbu u jedanaestom mjesecu‘‘, dodao je.

Jedini koji je u cijeloj priči pohlepan jest upravo Fury koji bi dobio 70 posto ukupnog honorara od borbe s Usykom. Treba naglasiti da su to uvjeti na koje je Usyk pristao, iako vjerojatno nije trebao, samo da se borba održi. Ostala krivica je isključivo na Furyju.

Linker
27. travanj 2024 08:48