K1 i Boks

Tyson Fury će se boriti protiv nesuđenog protivnika Filipa Hrgovića? ‘Zna koliko je dobar i zato zapinjemo u pregovorima

Rolex Monte-Carlo Masters 2023. Tyson Fury arrives at Rolex Monte-Carlo Masters 2023 semi-finals.,Image: 769651047, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Olivier Huitel/Crystal Pictures/Crystal pictures/Profimedia

 OLIVIER HUITEL/CRYSTAL PICTURES/CRYSTAL PICTURES/PROFIMEDIA Olivier Huitel/crystal Pictures/crystal Pictures/profimedia
‘On je stvarno velika zvijezda‘

Billy Nelson, trener boksača u teškoj kategoriji i nesuđenog protivnika Filipa Hrgovića, Martina Bakolea, podržava ideju da njegov boksač stane u ring s WBC svjetskim prvakom Tysonom Furyjem. U nedavnom intervjuu, izvršni direktor Top Ranka Bob Arum - koji je jedan od promotora Furyja - spomenuo je Bakoleovo ime kao mogućeg protivnika za Furyjevu sljedeću obranu naslova svjetskog prvaka.

Posljednjih nekoliko mjeseci Fury se mučio osigurati potencijalnog protivnika. Nelson ne očekuje da će Fury imati istih problema s Bakoleom.

"Zbog njegove komercijalne vrijednosti, [Fury] bi vjerojatno dobio Martina jeftinije nego bilo tko drugi. Ali s druge strane, on [Bakole] bi mu vjerojatno pružio težu borbu nego itko drugi", rekao je Nelson za Sky Sports.

"Sve dok smo pošteno plaćeni. Martin ovdje ima malo profila. Tyson Fury bi prodao Wembley boreći se s tipom u lokalnom pubu. Znamo da će on dobiti veliku većinu novca. Pobijedimo ga i onda dobijemo pet, šest, sedam puta više u revanšu!"

Bakole je nedavno potpisao promotivni ugovor s Benom Shalomom iz Boxxera. Shalom je spreman i voljan pregovarati o borbi između Bakolea i Furyja.

"Tyson Fury je tako velika zvijezda da ga ljudi jednostavno žele vidjeti u dobrim borbama. Nema mnogo borbi ili boraca koji mogu izazvati Tysona Furyja i Martin Bakole je definitivno jedan od njih. To je borba koju Bakole jedva čeka. Savršen protivnik, ne košta cijeli svijet, ali vam daje borbu koju možete prodati. Mislim da bi to bila savršena prilika za Martina, ali mislim da bi to također bila sjajna borba za Tysona Furyja."

Bakole i Fury su sparirali u prošlosti, a prema Nelsonu, Bakole je bio najteži sparing partner u kampu – za što se veteranski trener boji da bi moglo uvjeriti Furyja da krene u drugom smjeru.

"Jarrell Miller, Joe Parker, svi su bili u kampu u to vrijeme, i David Adeleye, a Martin je bio milju bolji od bilo koga drugog i Tyson je to znao, cijenio je to. Znam za što je Martin Bakole sposoban. Kao i Tyson. Tu leži problem", zaključio je Nelson.

Linker
24. travanj 2024 19:55