K1 i Boks

Fury otkrio što ga može natjerati na meč protiv Joshue ili Usyka: ‘Povratak ‘Gypsy Kinga‘ će koštati‘

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ponajbolji boksač svijeta ne odbacuje mogućnost povratka u ring

Drugom polovicom četvrtog mjeseca, Tyson Fury porazio je Dilliana Whytea i potvrdio svoje povlačenje iz sporta. Mnogi su sa sumnjom primili tu vijest, a niti sam Fury nije djelovao uvjerljivo prilikom takvih izjava.

''Gypsy King'' i dalje gura narativ o umirovljenju te spominje eventualne egzibicijske mečeve. Unatoč tome, svi ga očekuju u meču protiv pobjednika između Joshue i Usyka, ali on zasad takve teorije uglavnom demantira.

Međutim, Fury je u najnovijem intervjuu s Frankom Warrenom i Dev Sahnijem objasnio kako ipak postoji određena mogućnost da odradi taj meč, no samo pod određenim okolnostima.

''Kao što kažu u filmu Jerryja Maguirea, pokažite mi lovu! Pokaži novac, Frank (Warren). Ako itko može ponuditi novac, onda je to Frank. Ukoliko on može nekog vratiti iz mrtvih, to je magija. Zvat ću ga čarobnjakom. '', objasnio je ''Gypsy King''.

Inače, kad je u pitanju revanš između Joshue i Usyka koji bi se trebao održati ovog ljeta, Fury ima jasnog favorita u svojim očima.

''Kad ovaj boksač srednje kategorije (Usyk) nokautira tog bodybuildera (Joshuu), samo jedan čovjek ostaje da riješi te stvari. Ono što imam za reći ljudima koji žele taj meč, pripremite veliku isplatu. Povratak Gypsy Kinga će vas koštati. Ja se borim za novac, ali koštat će vas ako želite da se zaputim na misiju s ovim borcem srednje kategorije i da pokažem što mu pravi teškaš može učiniti. Morat ćete duboko gurnuti ruku u džep prije nego započnemo pregovore.'', dodao je Fury, a zatim je dao šaljivi prijedlog u vezi isplate.

''Ako ćemo surađivati s ekipom s Bliskog istoka, mogu li barem dobiti besplatno gorivo do kraja svog života? Bogatstvo ostavljam na benzinskim crpkama.'', našalio se Fury.

Što se Joshue tiče, Fury ga je više puta pozivao da zajedno treniraju te da mu pomogne u pripremama za revanš s Usykom. AJ je tu ponudu odbio, ali Furyjev prijedlog i dalje je otvoren.

''Ako Anthony Joshua ne dovuče svoju guzicu u Morecambe i dopusti mi da ga treniram za ovaj meč, neće mu pomoći Robert Garcia i još deset takvih.''

Robert Garcia inače je jako poznati i renomirani boksački trener koji odnedavno sudjeluje u Joshuinim pripremama. Garcia je radio s boksačima kao što su Nonito Donaire, Marcos Maidana, Mikey Garcia itd. Robert bi trebao Josuhuu podići na višu razinu, ali Fury smatra da se ne radi o suradnji koja će uroditi plodom.

''Prije svega, oni ga ne poznaju. Drugo, ne znaju što on (Joshua) može dati. Treće, on nije mali Meksikanac koji se može nadmetati s nekim kroz 15 rundi. Ako bude agresivan od prve runde, umorit će se kroz prve četiri runde, a Usyk će ga završiti u seštoj ili sedmoj rundi. Ukoliko dođe u Morecambe Bay, naučit ću ga kako da postane pravi vikinški muškarac kroz svih dvanaest rundi i kako da se nosi s tim malim tipovima iz srednje kategorije. Ne učini li to, smatram da će opet izgubiti. To će biti drugi poraz zaredom, a onda je sve gotovo.'', istaknuo je ''Gypsy King''.

Joshuu uistinu čeka jako važan meč i drugi uzastopni poraz mogao bi dobrano unazaditi njegovu karijeru. Unatoč tome, AJ je prihvatio instantni revanš i njegova hrabrost i odlučnost zaslužuju pohvalu.

Linker
20. travanj 2024 08:19