K1 i Boks

Joshua i Usyk odradili sučeljavanje, AJ poručuje: ‘Ako je Božja volja, po treći put postat ću prvakom‘

Joshua i Usyk

 Amer HILABI/AFP/Profimedia
Sjajan boksački meč čeka nas u osmom mjesecu ove godine

Dugo smo čekali službenu potvrdu revanša između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka. Bilo je jasno da će se taj meč održati, ali dugo se špekuliralo o datumima. Prvotno je bilo spominjano kako ćemo revanš gledati krajem sedmog mjeseca, ali promotori su htjeli više vremena za promidžbu ovog meča i 20. kolovoza (osmi mjesec) odabran je kao službeni datum.

Lokacija održavanja ovog meča bit će Jeddah u Saudijskoj Arabiji. Anthony Joshua krajem devetog mjeseca protekle godine izgubio je svoje titule svjetskog prvaka (WBA, IBF, WBO) od strane Oleksandra Usyka. Ukrajinac je slavio jednoglasnom odlukom sudaca i bio je osjetno bolji boksač toga dana. Joshua puno riskira prihvaćanjem instantnog revanša, jer novi poraz mogao bi biti teški udarac na njegovu karijeru. AJ ipak ne želi bježati od izazova i uz pouzdanje u Boga, Joshua vjeruje kako će doći do pobjede u revanšu.

''Bog je dobar, čak i u teškim vremenima. Glad je i dalje tu. Kroz teška vremena, ostajemo gladni. Motivacija je velika. I dalje sam na putu ka ujedinjenju titula. Ovo je bio samo mali zastoj na cesti. Fokusirani smo na cilj. Ako je Božja volja, nastupit ću i po treći puta postat ću svjetskim prvakom teške kategorije.'', rekao je Joshua na konferenciji za medije.

Joshua je sličnu situaciju imao 2019. godine. Sredinom te godine izgubio je od Andyja Ruiza, ali krajem godine revanširao se, također u Saudijskoj Arabiji. Prisjetio se AJ te situacije i usporedio s ovom koja ga sad čeka.

'Puno ljudi vidjelo je kako stvari nisu bile na sto posto uoči borbe protiv Andyja Ruiza. Što se tiče borbe protiv Usyka, on me u određenim rundama baš prebio. Moram prihvatiti poraz kao muškarac. U rujnu (devetom mjesecU) bio sam loš, a on nije. Moram nam zamijeniti uloge 20. kolovoza. Ne volim komplicirati stvari. Ponekad genijalnost leži u jednostavnosti. Moram zadržati sve jednostavnim i nastaviti se kretati naprijed. Morate biti snažni i prihvatiti poraz kao muškarci. Kad pobijedim, nastavljam ići prema naprijed i zahvalim svima. Onda kada izgubim, morate ostati prisebni. Znao sam da ću se vratiti.'', objasnio je Anthony Joshua.

Joshua i Usyk odradili su jučer i prvo sučeljavanje uoči revanša, a sve je prošlo bez ikakvih tenzija i trzavica između ove dvojice sjajnih teškaša.

Linker
23. travanj 2024 10:57