K1 i Boks

Fury pojasnio svoju svađu s Jonom Jonesom: ‘Sve je pokrenuo mali govnar Joe Rogan, Jon je odličan tip‘

Tyson Fury (lijevo) i Joe Rogan (desno)

 Instagram (tyson Fury | Joe Rogan)
Tyson Fury odbacio je mogućnost MMA borbe protiv Jona Jonesa

Koliko se samo prašine podiglo nakon što je Joe Rogan u petom mjesecu izjavio kako bi Jon Jones bio taj koji bi izašao iz prostorije ako bi u istu prostoriju zatvorili Jonesa i Tysona Furyja. ‘‘Gypsy King‘‘ silno se naljutio na tu izjavu Joea Rogana i još u petom mjesecu sasuo je paljbu po UFC-ovom komentatoru i najpoznatijem svjetskom ‘‘podcasteru‘‘.

‘‘Čuo sam Rogana kako govori nešto o meni, ali nisam bio aktivan na društvenim mrežama i nisam odgovorio tom malom, ćelavom ‘midgetu‘. Čuo sam da je izjavio kako bi me Jon Jones razvalio da se nađemo u istoj prostoriji. Ne bih se složio. Ne postoji čovjek koji bi me mogao ‘razvaliti‘. Što god da se dogodi u toj prostoriji, ja bih bio taj koji je izašao iz prostorije. Nikakav problem.‘‘, rekao je tada Fury.

Nakon toga smo nerijetko svjedočili i javnim prozivkama na relaciji Tyson Fury - Jon Jones, a Dana White javno je isticao kako su zainteresirani za uparivanje dvojice prvaka teške kategorije. Tyson Fury boksački je prvak u teškoj kategoriji, a Jon Jones trenutni je vladar UFC-ove teške kategorije. Teško je ipak očekivati da će doći do međusobnog obračuna, jer Fury nije voljan odraditi MMA borbu, dok bi šanse Jona Jonesa u boksu bile uistinu mizerne.

Za očekivati je ipak da ćemo čitati i slušati još podosta prozivki između Furyja i Jonesa, a Tyson Fury i dalje krivi Joea Rogana za cjelokupnu situaciju. Naime, ‘‘Gypsy King‘‘ proteklih je dana gostovao na Tajlandu, a prilikom posjete dvorani u Phuketu, Fury je odgovarao na pitanja prisutnih. Jedno od pitanja bilo je vezano upravo za situaciju između njega i Jonesa, a Fury je ponovno opleo po Roganu.

‘‘Da vam budem iskren, sva ova priča oko borbe u kavezu između mene i Jonesa zapravo je apsurdna. Ja sam linealni prvak teške kategorije. Imam pobjedu nad čovjekom nakon kojeg možete povlačiti liniju sve do Johna L. Sullivana. Zašto bih uopće pomišljao na odlazak u kavez, hrvanje i sve ostalo? To nije moja stvar.‘‘, započeo je Fury, a potom se osvrnuo na Rogana.

‘‘Zapravo je Joe Rogan, mali govnar, započeo sve ovo. Nije bilo niti priče o meču između mene i Jona. Jon je odličan tip, vjerojatno najveći u povijesti MMA-a. ‘Oh, ako Tyson Fury završi u prostoriji s Jonom Jonesom, bit će rastavljen na komadiće‘. Ako itko bude zatvoren u prostoriji sa mnom i ništa nije zabranjeno, morao bi me ubiti da me zaustavi. Rogan nije pričao o MMA borbi ili boksačkom meču. Rekao je da bismo završili u istoj prostoriji i da Tyson Fury nije tip koji bi izašao van. Ne znam kako je sve to započelo, a potom je Jon (Jones) rekao neke stvari, zatim sam ja uzvratio i završili smo u prepirci. Ja sam ponudio Jonu da dođe u boksački ring i zaradi pravi novac u borbi protiv mene. Ali nula posto su šanse da ja pređem u MMA i da se valjam po podu. Nula.‘‘, pojasnio je Fury kompletnu pozadinu svojih trzavica s Jonesom i pritom odbacio mogućnost svog prelaska u MMA.

Zapravo i podosta očekivan rasplet situacije između Furyja i Jonesa, a Joe Rogan sigurno nije niti sanjao da će pokrenuti sve ovo samo jednom svojom izjavom.

Linker
27. travanj 2024 06:38