K1 i Boks

Tyson Fury i dalje je u potrazi za protivnikom: ‘Treniram od Božića i pokušao sam s mnogim boksačima‘

Tyson Fury

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ već je neko vrijeme bez nastupa, a novi protivnik se ne nazire

Izdizao se Tyson Fury iznad Oleksandra Usyka prilikom njihovih pregovora za međusobni obračun, nametao je nerealne uvjete i vjerovao je kako može postavljati ultimatume ukrajinskom teškašu. Usyk je u jednom trenutku odlučio tome stati na kraj, povukao se iz pregovora i ekspresno je pronašao novog protivnika.

Samo čekamo službenu potvrdu njegovog meča protiv Daniela Duboisa, ali situacija s Tysonom Furyjem znatno je drukčija. ‘‘Gypsy King‘‘ nadao se meču u sedmom mjesecu ove godine, ali sada već možemo sa sigurnošću reći da se to neće dogoditi. Fury je i dalje bez protivnika, a WBC nema niti obveznog izazivača za pojas koji Fury trenutno drži. Sve to dovelo je Furyja do javnog vapaja, ali ‘‘Gypsy King‘‘ tvrdi da će uskoro ipak objaviti svoj sljedeći nastup.

‘‘WBC-ov kralj teške kategorije, jedva čekam svoju sljedeću borbu. Treniram svakog dana još od Božića i pokušavam doći do borbe. Pokušao sam s mnogim borcima, ali nisam imao sreće. To me neće sputati. Blagoslovljen sam svakog dana kad se probudim! Znam da me Bog voli i sve će se posložiti kao što se uvijek posloži. Jedva čekam da vidite što spremam za vas, oduzima dah!‘‘, poručio je Fury.

Već neko vrjeme Fury najavljuje razne ‘‘velike vijesti‘‘, ali nikakva službena potvrda sljedećeg nastupa još uvijek nije došla. Deontay Wilder prvorangirani je WBC-ov izazivač, ali on se triput borio protiv Furyja i novi meč u ovom trenutku nema smisla. Wilder će vjerojatno boksati protiv Andyja Ruiza koji je drugi u poretku WBC-ovih izazivača, a treće mjesto okupira Anthony Joshua koji također nije pretjerano zainteresiran za meč protiv Furyja, barem trenutno da.

Koga će Fury i njegov tim na kraju odabrati, vrijeme će pokazati. Možda na kraju dođe do onog toliko spominjanog meča između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, sada je vjerojatno najveća šansa da do toga meča dođe.

Linker
05. svibanj 2024 22:54