K1 i Boks

Fury tvrdi da je Wilder veći izazov za njega nego Usyk: ‘On je najjači udarač u povijesti, a Usyk napumpani srednjaš‘

Tyson Fury vs. Deontay Wilder
 

 Daily Mail/dmg media/Profimedia
Ukoliko vjeruje u ovo što govori, onda debelo podcjenjuje Usyka. Vjerojatno ovo govori kako bi privukao više pažnje na meč, a sigurni smo da će se itekako dobro morati pripremiti za boksača kao što je Usyk

Koliko god fanovi bili frustrirani Tysonom Furyjem i njegovim izborom protivnika, sve nas je obradovao viješću da će ipak boksati protiv Usyka u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije.

Točan datum se još uvijek čeka, iako su u igri kraj dvanaestog mjeseca ove godine i prvi mjesec 2024., no barem možemo reći da nas ovaj povijesni meč čeka u doglednoj budućnosti. S obzirom da će ipak boksati protiv Usyka, Furyja su pitali je li mu veći izazov Ukrajinac ili pak Deontay Wilder, a Tyson je spomenuo i Joshuu u cijeloj priči.

‘‘Više nisam siguran što misliti o Anthonyju Joshui više. Poprilično sam siguran da više nikoga nije briga za njim. Mogao bih ga nokautirati iz zafrkancije‘‘, rekao je Fury.

Kasnije su ga pitali je li Usyk za njega teži izazov nego Wilder, na što je Fury odgovorio:

‘‘Kvragu, ne, je li se vi šalite? Govorimo o najjačem udaraču u povijesti našega sporta, a što će ovaj drugi učiniti? Plesati na prstima po ringu i bježati od mene, tip tip tip. Nije nikakvu štetu napravio Anthonyju Joshui, a kako će ju onda napraviti muškarcu poput mene? Uništit ću ga. On je kruzeraš, napumpani srednjaš. 75 kilograma. Ja sam superteškaš od 11. godine‘‘, rekao je.

Ukoliko vjeruje u ovo što govori, onda debelo podcjenjuje Usyka. Vjerojatno ovo govori kako bi privukao više pažnje na meč, a sigurni smo da će se itekako dobro morati pripremiti za boksača kao što je Usyk. Hoće li ga uistinu ‘‘uništiti‘‘, saznat ćemo vrlo brzo, možda već i ove godine.

Linker
18. svibanj 2024 21:33