K1 i Boks

Fury želi 500 milijuna dolara za meč s Usykom, ali neće dugo čekati: Otkrio je do kojeg datuma čeka ponude

Tyson Fury

 Adrian DENNIS/AFP/Profimedia
Neporaženi britanski teškaš spreman je vratiti se samo pod posebnim uvjetima

Kad je Tyson Fury 12. kolovoza (osmi mjesec) objavio da se definitivno povlači iz boksa, svi su to uzeli s rezervom jer ipak je to Tyson Fury. Teško je i prebrojati koliko puta se već povukao, a zatim ipak vratio boksu.

Da je Anthony Joshua kojim slučajem pobijedio u meču protiv Oleksandra Usyka proteklog vikenda, Fury bi bio izuzetno zainteresiran za vratiti se, jer to je jedan od njegovih najželjenijih mečeva. Oleksandr Usyk nije mu toliko primamljiv, iako su obojica neporaženi i imaju priliku boksati za neprikosnovenog prvaka teške kategorije.

Usyk je s druge strane silno zainteresiran boksati protiv Furyja i nakon pobjede nad Joshuom rekao je kako će boksati protiv Furyja ili uopće neće boksati. Naravno da je ta poruka došla i do ‘‘Gypsy Kinga‘‘, a Fury je istaknuo kako je spreman vratiti se, ali za 500 milijuna dolara.

‘‘Najveća borba na svijetu mora se održati za najveći novac, pogotovo ako ću toliko riskirati protiv nekog nepoznatog stranca. Da se radi o AJ-u, borio bih se besplatno, ali ovo je drukčije.‘‘, rekao je Fury prije nekoliko dana, a jučer je podijelio video kojim pokazuje kako je i dalje u treningu, ali dao je rok za ugovaranje borbe.

‘‘Za sve koji žele ugovoriti borbu. Dajem vam sedam dana, do 1. rujna (deveti mjesec) da dođete s novcem. Ako ne, hvala vam, uživao sam, ali odlazim u mirovinu. Neka igre započnu.‘‘, rekao je Fury, pritom označivši Franka Warrena, Top Rank, ESPN i WBC.

Dojam je kako se i dalje radi o Furyjevim trikovima kojima pokušava izvući što više novca, a svi se nadamo i svi vjerujemo da će se Fury svakako vratiti i pružiti nam meč koji svi iščekujem

Linker
02. svibanj 2024 12:59