K1 i Boks

WBC produljio Furyju rok za odluku o nastavku karijere zbog tragedije u njegovoj obitelji

Tyson Fury s WBC-ovim pojasem

 Screenshot (youtube, Bt Sport Boxing)
‘‘Gypsy King‘‘ dobit će dodatnih tjedan dana za konačnu odluku

Nastavlja se saga oko Tysona Furyja i njegovog potencijalnog umirovljenja. ‘‘Gypsy King‘‘ prvotno se umirovio još u četvrtom mjesecu nakon pobjede nad Dillianom Whyteom, no ipak je ostavio mogućnost povratka u ring.

12. kolovoza (osmi mjesec) Fury je točno na svoj rođendan podijelio na Twitteru objavu kojom je obznanio kako se definitivno povlači iz boksa. Rijetko tko je ozbiljno shvatio te navode, a trebalo je pričekati rasplet borbe između Usyka i Joshue.

Naravno da bi se Fury istog trenutka vratio za ogromni meč protiv Anthonyja Joshue, ali Joshua je ponovno izgubio i Oleksandr Usyk nameće se kao Furyjev protivnik za ujedinjenje svih relevantnih svjetskih titula u teškoj kategoriji.

Fury za svoj povratak navodno potražuje basnoslovne i nerealne cifre od 500 milijuna dolara, no pritisak WBC-a sve je veći na njega. ‘‘Gypsy King‘‘ svjetski je prvak prema WBC-u, (World Boxing Council), Svjetsko boksačko vijeće traži ga očitovanje po pitanju njegova povlačenja. U slučaju da se on definitivno povukao, WBC će tražiti novog prvaka. Deontay Wilder trenutno je prvorangirani izazivač na njihovoj ljestvici, Joe Joyce je drugi, a Joseph Parker treći.

Fury je prvotno dobio rok da ovog tjedna (do petka) donese konačnu odluku, ali WBC mu je produljio rok do 2. rujna (deveti mjesec). Naime, WBC je uzeo u obzir da je Fury prije nekoliko dana ostao bez rođaka Rica Burtona koji je izboden na smrt.

‘‘WBC razumije tragediju koja se dogodila u obitelji Fury te iz poštovanja prema njima odlučili smo produljiti rok vezano za Furyjev status svjetskog prvaka za još tjedan dana.‘‘, objavio je na Twitteru Mauricio Sulaiman, WBC-ov predsjednik.

Fury je ranije ovog tjedna izjavio kako promotorima daje rok do 1. rujna (deveti mjesec) da iznesu svoje ponude, a ukoliko bude zadovoljavajućih, borit će se protiv Usyka.

U slučaju da Fury ne dobije ponudu koja ga privlači na novi ulazak u ring, ‘‘Gypsy King‘‘ spreman je zahvaliti se svima i ostati u mirovini. Bit će ovo zanimljivih nekoliko dana, ali svi se nadamo kako će doći do nekakvog dogovora te da će Fury i Usyk pružiti boksačkim navijačima ono što zaslužuju i ono što željno iščekuju.

Linker
19. travanj 2024 18:29