K1 i Boks

Furyjev kopromotor vjeruje da je Usyk sljedeći na redu: ‘Ne vidim prepreku ka održavanju tog meča‘

Frank Warren (lijevo), Tyson Fury i Bob Arum (desno)

 UPI/Alamy/Alamy/Profimedia
Bob Arum nije niti spomenuo Filipa Hrgovića kao potencijalnu smetnju pri ugovaranju meča između Usyka i Furyja

Eddie Hearn i tim okupljen oko Hrgovića uvjereni su kako će Filip biti sljedeći izazivač Oleksandra Usyka. ‘‘El Animal‘‘ je u osmom mjesecu slavio u IBF-ovom ‘‘title eliminatoru‘‘ protiv Zhilei Zhanga i Hearn je prije nekoliko dana otkrio informaciju da će IBF narediti Usyku obranu titule protiv Hrgovića.

Tada su izneseni i detalji koji govore da će Usyk ostati bez IBF-ove titule svjetskog prvaka ako se odluči obračunati s nekim drugim boksačem. Činilo se kao da Hrgović ima zajamčen meč s Usykom i čekala se povratna informacija ukrajinskog tima. Jučer ste imali prilike čitati kraći odgovor Usykovog promotora Alexandera Krassyuka, a on je odbacio mogućnost borbe protiv Hrgovića.

‘‘Dužnosti ka obveznim izazivačima neće utjecati na naše planove za ujedinjenje titula. Očekujem da Usykov sljedeći meč bude upravo za ujedinjenje titule i vjerojatno će biti odrađen na Bliskom istoku.‘‘, rekao je Krassyuk za Sky Sports.

Čini se kako će i tim Tysona Furyja napokon usmjeriti svoj fokus ka ugovaranju borbe protiv Oleksandra Usyka. ‘‘Gypsy King‘‘ borit će se 3. prosinca (12. mjesec) protiv Dereka Chisore, ali meč između Furyja i Usyka vrlo je izgledan za prvu polovicu 2023. godine. Naime, Bob Arum kao jedan od Furyjevih kopromotora otkrio je više informacija za BoxingScene.com.

‘Mislim da svi s Furyjeve strane žele taj meč (protiv Usyka). Usykov menadžer Egis Klimas moj je jako dobar prijatelj, a Usyk mi je također prijatelj i stoga znam da i oni žele taj meč. Ne vidim nikakve prepreke ka održavanju tog meča negdje prije Ramazana. To je ono što Tyson želi i to je ono što Usyk želi. Bila bi ludost ne ugovoriti ovaj meč za kraj veljače (2. mjesec) ili u prvom tjednu ožujka (3. mjesec).‘‘, rekao je Arum.

Što se Ramazana tiče, početak Ramazana je 22.3., a završit će 21. travnja (4. mjesec). Arum se Ramazanom poslužio kao nekim okvirnim rokom, jer u tom periodu bi bilo jako teško organizirati borbu na Bliskom istoku, a to je lokacija na koju ciljaju oba uključena tima. Katar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati države su koje je Arum istaknuo kao favorite za organizaciju borbe između Furyja i Usyka.

Čini se kako Furyjev i Usykov tim uopće ne mare za Hearnove izjave, naredbu IBF-a i Filipa Hrgovića kao obveznog izazivača prema IBF-u. Ključno je pitanje što će IBF učiniti. Hoće li ostati dosljedni i oduzeti Usyku titulu ili ipak neće biti ‘‘party breakeri‘‘ te će omogućiti meč za ujedinjenje svih titula. Time bi išli protiv svog pravilnika i donekle bi narušili svoj legitimitet, ali dojam je da bi fanove više zasmetalo kad bi upropastili borbu za apsolutnog prvaka. Zanimljiv početak 2023. godine čeka nas kad je u pitanju vrh teške kategorije.

Linker
27. travanj 2024 01:51