K1 i Boks

Furyjev otac kritizira trenere svog sina: ‘Oni samo mogu dodavati vodu, ali Tyson na 70 posto svojih mogućnosti može poraziti Usyka‘

Tyson Fury i John Fury

 Instagram (john Fury)
Otac Tysona Furyja smatra da Tysonovi treneri rade više štete nego koristi

‘‘Dionice‘‘ Tysona Furyja doživjele su drastičan pad u 10. mjesecu prošle godine. WBC-ov prvak teške kategorije boksao je protiv Francisa Ngannoua, MMA borca kojem je to bio prvi profesionalni boksački meč u karijeri.

Očekivala se rutinska pobjeda Tysona Furyja, a na kraju smo dobili 10 tijesnih rundi nakon kojih je Fury slavio podijeljenom sudačkom odlukom. Ngannou je uspio poslati Furyja u nokdaun tijekom borbe, dobrano ga je namučio i Fury je djelovao daleko od nepobjedivog teškaša.

Mnogi su kritizirali Tysona zbog tako lošeg izdanja u borbi s MMA borcem, ali Furyjev otac John tvrdi kako je Tyson trebao takav meč, posebno prije velikog meča s Oleksandrom Usykom. John smatra da se mogu izvući brojni benefiti iz Tysonovog meča protiv Ngannoua.

‘‘Svi trebaju poziv na buđenje s vremena na vrijeme. Bez takvih situacija, tko će vas razbuditi? Tyson je pokazivao određenu dozu bezvoljnosti, ali uvijek je bio dobar radnik. Protiv Ngannoua, on se morao oslanjati isključivo na svoju vještinu. Podcijenio je Francisa, a jedino sam ja govorio kako je Francis svjetski prvak u svom sportu i da posjeduje najsnažniji udarac te zaslužuje poštovanje. Glupost je govoriti da je to Francisova prva borba, jer on je primao udarce u lice, ‘kickove‘, udaran je laktovima po glavi itd. Desni direkt i lijevi kroše neće mu previše smetati, a Tysonov tim napravio je posve krivu procjenu. Nadajmo se da su nešto naučili iz tog, jer u suprotnom će Usyk pobijediti. Više od svega trebate pametne ljude u kutu, a Usyk ih ima. Vidjet ćemo može li Tysonov tim parirati Usykovom, ali sudeći prema viđenom, mislim da ne mogu.‘‘, rekao je John Fury u razgovoru za Betfred, a zatim je poručio kako se Fury zapravo ne bi niti trebao oslanjati na savjete svog kuta.

‘‘Zaboravite na Tysonov tim, on je sam po sebi velikan. Sve što oni mogu jest dodavati mu vodu. Tyson ima previše znanja, srca i vještina, a uz sve to je i fizički jako velik. Tyson Fury na 70 posto svojih mogućnosti može odraditi ovaj posao.‘‘, zaključio je John.

Dakle, John vjeruje u kvalitete svog sina, ali zabrinut je njegovim timom i načinom pripreme za veliki meč protiv Usyka. Fury i Usyk boksat će 17. veljače (drugi mjesec) za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, a sumnjamo da će Furyju biti dovoljno samo tih ‘‘70 posto‘‘.

Linker
01. svibanj 2024 01:07