K1 i Boks

Furyjev otac reagirao na snimke Ngannouovog treninga: ‘Nadam se da je ovo šala, neka mu Bog pomogne‘

John Fury reagira na Ngannouov trening

 Nick Potts/Pa Images/Profimedia, Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia
Ngannou na snimci uistinu ne izgleda tehnički dobro, iako je snaga udarca standardno tu. Vjerojatno mu ni Mike Tyson ovdje neće moći previše pomoći jer je teško popraviti sve greške u 38. godini života

Jučer su se internetom proširile snimke otvorenog treninga Francisa Ngannoua, koji je sada duboko u boksačkim pripremama za meč protiv Tysona Furyja. U desetom će se mjesecu sada Fury i Ngannou naći u boksačkom ringu, tako da je kamp već pri kraju te se samo čeka dan priredbe.

Bilo je jako puno komentara na snimke istog treninga, te iako mu većina fanova priznaje udaračku snagu, isto ga toliko kritiziraju zbog loše tehnike i zbog sporosti. Činjenica je da Francis nije boksač i da mu udaračka tehnika nikada nije bila jača strana, no u MMA-u je sve to uspio kompenzirati razornom snagom udarca.

Međutim, boks je nešto potpuno drugo te se ovdje protiv Tysona Furyja neće moći osloniti na isključivo snagu, pogotovo ne u velikim rukavicama. Svjestan je toga i Furyjev otac John koji nije oduševljen onime što je vidio na jučerašnjoj snimci.

‘‘Nadam se da je ovo šala. Ako je ovo sve što ima, neka mu Bog pomogne, bit će razbijen na komadiće. Ovo je sramota, ovo je nepoštovanje‘‘, rekao je između ostaloga John u videu koji ćete moći pogledati na dnu.

Ngannou na snimci uistinu ne izgleda tehnički dobro, iako je snaga udarca standardno tu. Vjerojatno mu ni Mike Tyson ovdje neće moći previše pomoći jer je teško popraviti sve greške u 38. godini života.

Francisov najveći adut jest upravo ta snaga udarca, no Tyson Fury se cijelu karijeru susreće s možda i jačim udaračima, tako da će Ngannou morati ponuditi još nešto osim te sirove snage. Hoće li to biti tako, saznat ćemo za manje od mjesec dana.

Linker
03. svibanj 2024 10:07