K1 i Boks

Veliki preokret! Tyson Fury i Oleksandr Usyk službeno dogovorili meč, dobit ćemo apsolutnog prvaka! Poznat je i datum!

Oleksandr Usyk i Tyson Fury

 Daily Mail/Dmg Media/Profimedia, Instagram (oleksandr Usyk)
Sjetimo se samo i Filipa Hrgovića koji je obavezni izazivač prema IBF-u, a čvrsto je rekao da od svog napada na titulu neće odustati

Početkom godine su sve oči fanova boksa bile uperene u Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, odnosno u meč za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Dobili bi smo tako prvog apsolutnog prvaka nakon više od 20 godina i Lennoxa Lewisa, što je ogromna stvar te takav interes fanova ni ne čudi.

Svi znate priču o propasti pregovora, neslavnim prepucavanjima Furyja i Usyka preko medija, tako da ju ne treba previše ponavljati. Pregovori su propali, tako da se Usyk okrenuo obaveznim izazivačima i nedavno porazio Daniela Duboisa, dok Fury idućega mjeseca nastupa protiv Francisa Ngannoua.

Međutim, danas je izgleda došlo do ogromnog preokreta. Michael Benson, inače vrlo relevantan izvor za vijesti iz svijeta boksa je na svom Twitter profilu objavio kako su Tyson Fury i Oleksandr Usyk potpisali ugovor za njihov međusobni meč, a kao datum je naveo 23.12. ili nekad u prvom mjesecu!

Benson je čovjek koji vrlo rijetko griješi i objavljuje neprovjerene informacije, tako da bi ova vijest uistinu mogla predstavljati nešto ozbiljno. Vjerojatno se nitko nije nadao ovakvom raspletu situacije, jer ukoliko je ugovor potpisan, to znači da su svi uvjeti dogovoreni i da Fury više nema s čim ucjenjivati Usyka kao što je to bio slučaj ranije ove godine.

Ovo je meč koji svi želimo gledati, odnosno meč koji nosi pravu sportsku vrijednost. Sjetimo se samo i Filipa Hrgovića koji je obavezni izazivač prema IBF-u, a čvrsto je rekao da od svog napada na titulu neće odustati. Možda će sada pričekati rasplet između njih dvojice, te nakon toga napasti titulu. No, treba računati i na revanš.

Frank Warren, Furyjev promotor, također je službeno potvrdio ovu vijest:

Linker
29. travanj 2024 17:56