K1 i Boks

Furyjev otac: ‘Tyson je Wilderu oduzeo sve, nikada u životu nisam vidio nešto tako loše kao što je Deontay Wilder!‘

 Deontay Wilder vs. Tyson Fury 

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Wilder je te večeri rekao da nije siguran što će biti s njegovom budućnošću, da bi se javio nakon nekoliko dana i rekao da će se ipak nastaviti boriti

Prošlog mjeseca je u Saudijskoj Arabiji Deontay Wilder imao možda i najgori nastup u dosadašnjoj karijeri. Joseph Parker ga je potpuno deklasirao i nadboksao, a na kraju je i slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Wilder nije uspio pogoditi svoj udarac od milijun dolara, što ga je kasnije i koštalo.

Već je Wilder boksač u godinama, a iza sebe ima jako puno mečeva i godina bavljenja boksom na visokoj razini. John Fury, Tysonov otac, smatra da je onako loše izgledao upravo zbog Tysona – odnosno, da mu je Tyson u njihovim mečevima oduzeo sve što u sebi ima:

‘‘Još uvijek nikada u životu nisam vidio nešto lošije od Wildera. Gledao sam u potpuno dvije različite osobe u Wilderu i Wallinu – to nisu bile dvije iste osobe nakon što su se borile s Tysonom. Tyson mu je vjerojatno oduzeo sve što je imao u sebi‘‘, rekao je John u razgovoru za Seconds Out.

‘‘Otto Wallin je bio tako preplašen Anthonyja Joshue. Pošteno s Joshuine strane, izgledao je kao čovjek koji ima misiju. Wallin se nije pojavio, isto kao ni Wilder protiv Josepha Parkera‘‘, dodao je.

Wilder je te večeri rekao da nije siguran što će biti s njegovom budućnošću, da bi se javio nakon nekoliko dana i rekao da će se ipak nastaviti boriti. Prije tog meča je govorio kako je pronašao životni mir, što su mnogi protumačili kao da više nema želju za borbom i ‘‘gašenjem‘‘ protivnika. Može li se s 38 godina vratiti tamo gdje je bio nekad, vidjet ćemo u njegovim sljedećim nastupima.

Linker
28. travanj 2024 04:41